Pelrecords, Şivan Perwer ve Ciwan Haco’nun tüm albümlerinin yeniden yayınladı

Pelrecords, Kürt müziğinin iki büyük ustası, Şivan Perwer ve Ciwan Haco’nun tüm albümlerinin yeniden yayınına, Perwer’in 7, 8 ve 9, Haco’nun 1 ve 2 no.lu albümleriyle devam ediyor!..

Pelrecords, Şivan Perwer ve Ciwan Haco’nun tüm albümlerinin yeniden yayınladı

Şivan Perwer’in tüm albümlerinin yeniden yayını kapsamında ilk etapta sanatçının 1975-1980 yılları arasında çıkardığı ilk altı albümü yayınlayan Pelrecords,  Perwer’in 1981-1983 yılları arasında çıkardığı ‘Gelê Min Rabe / Em Hatin (1981)’, ‘Agirî (1982)’ ve ‘Bilbilo / Ferzê (1983)’ albümleriyle serinin yayınına devam ediyor.

Şivan Perwer’in, baskı ve zulüm karanlığının yoğunlaştığı 12 Eylül darbesi sonrasında, 1981’de çıkardığı ‘Gelê Min Rabe / Em Hatin’ çalışması, aynı zamanda Perwer’in kendi albümlerinde okuduğu tek Türkçe şarkı olan "Bağımsızlık ve Özgürlük" şarkısının da yer aldığı albümüdür.

1982’de yayınlanan ve düzenlemeleri Şanar Yurdatapan ile birlikte yapılan ‘Agirîalbümünde ise, değişik enstrümanlar bir arada kullanılmakta ve Kürt müziğinin temel karakterleriyle uyumlu yeni arayışlara kapı aralanmaktadır.

Düzenlemeleri yine Şanar Yurdatapan’ın imzasını taşıyan 1983 tarihli ‘Bilbilo / Ferzê’ albümü ise, Perwer’in unutulmaya yüz tutan geleneksel eserleri kendi tarzıyla yoğurarak icra ettiği, çok seslilik arayışlarının başarılı bir örneğini oluşturan bir çalışmadır. 

***

Pelrecords, Ciwan Haco’nun katalog albümlerinin yeniden yayınına ise, sanatçının 1981 - 1982 yıllarında çıkardığı ‘Dîyarbekir’ ve ‘Gula Sor’ albümleri ile start veriyor.

Ciwan Haco’nun 1981’de stüdyoda canlı olarak kaydedilen Dîyarbekir’ albümü, gerek Rojen Barnas’ın dizelerinden bestelenen ‘Min navê xwe kola li bircên Dîyarbekir’ gibi hit şarkılarıyla, gerekse modern tarzıyla Kürt müziğinde yeni bir kapı araladı. 

1982’de yayınlanan ‘Gula Sor’ albümü önceki albümdeki başarıyı devam ettirdi.  Akustik-pop tarzın öne çıktığı bu albümde de, Qedrî Can’ın dizelerinden bestelenen ve albüme de adını veren ‘Gula Sor’ gibi, bugün bile dillerde olan yeni hit parçalar yer aldı.

Denel dağıtımı Sony Music tarafından yapılan ve her müzikseverin arşivinde mutlaka olması gereken bu albümler önümüzdeki günlerde tüm tanınmış müzik marketlerden, başta i-Tunes olmak üzere, dünya genelinde 400’ün üzerinde dijital müzik platformlarından ve Avrupa genelinde de Amazon’daki  ‘Kurdish Media Shop’ üzerinden edinilebilir

Şivan Perwer ve Ciwan Haco’nun katalog serisindeki albümlerin yayınına önümüzdeki aylarda da devam edilecektir.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2013, 00:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER