banner113

AK Parti, Engellileri Unutmadı!

AK Parti il teşkilatı Mardin’deki engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

AK Parti, Engellileri Unutmadı!

AK Parti Genel Merkez Engelliler Koordinasyon Merkezi'nin yıllık planlamasında Eylül ayının Bedensel Engelliler Farkındalık Ayı olarak belirlemesinden sonra AK Parti İl Sosyal İşler Başkanı Fazı Düdük başkanlığında Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanı Rıfat Aydın ve İl Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Fatma Işıker, il merkezindeki engellileri ve rehabilitasyon merkezlerini ziyaret ederek beraberinde götürdükleri hediyeleri verdiler.

Yapılan ziyaretler hakkında bilgiler veren AK Parti İl Sosyal İşler Başkanı Fazı Düdük ilk olarak il merkezindeki Işıkay, Telepati ve Can Umutyolu Rehabilitasyon Merkezlerini ve spastik ya da rehabilitasyona ihtiyacı olan aileleri evlerinde ziyaret ettiklerini söyledi.

 

ENGELLİLERİMİZİN YANINDA OLDUK

AK Parti olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını belirten Düdük, "Genel Merkezimiz Engelliler Koordinasyon Merkezi'nin yıllık yapmış olduğu planlamaya göre Eylül ayını Bedensel Engelliler Farkındalık Ayı olarak belirlemiş durumdadır. Aylık farklı farklı programlarla değişik çalışmalar yapmaktayız. İlimizde bulunan sivil toplum kuruluşlarının ziyaret edilmesi, Bedensel Engelli Ailelerin ziyaret edilmesi, Bedensel Engellilere yönelik moral motivasyonu gibi farklı etkinliklere imza atıyoruz. Bu anlamda engellilerimizi evlerinde ziyaret ederek hasbihal yaptık." diye konuştu

 

YASAL DÜZENLEMELER YAPTIK

 Parti olarak engellilere yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgiler veren Düdük şunları söyledi:

"Engelli vatandaşlarımız sosyal güvencelerden mahrumdu, iktidarımız döneminde çıkarılan yasalarla destek olduk. Bu anlamda engellilerin sorunlarının çözümü konusunda önemli mesafeler alındı. İktidarımız dönemine kadar çıkarılmayan 'Engelliler Yasası' çıkarıldı. Bunun ardından Anayasa değişikliği yapıldı, ikincil düzenlemeler gerçekleştirildi, son olarak ise mevzuattan 'sakat, özürlü, çürük' ibareleri kaldırıldı. Rehabilitasyon merkezlerine ve engelli ailelerimize yaptığımız ziyaretlerimiz bir anlamda da engelli kardeşlerimizin hayata, sokağa, sosyal yaşama, spor ve sanat etkinliklerinde daha fazla yer alması için daha neler yapılabileceği konusunda önerilerinizi almak, vereceğiniz bilgiler doğrultusunda hazırlayacağımız rapor genel merkezime iletilecek ve yapılacak olan çalışmalarda sizlerin önerileri gözü önünde olacaktır."

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Kendilerini ziyaret eden AK Parti heyetine engellilere verdikleri önemden dolayı teşekkür eden iki engelli babası Orhan İlhan, “AK Partinin engellilere yaptığı hizmetler sayesinde engelli iki çocuğum servisle alınıp rehabilitasyon merkezine götürülüyor. Daha önce bunun çok sıkıntısını çekiyorduk. Çektiğimiz sıkıntımızı bir nebze de olsa yapılan bu hizmetlerden dolayı Başbakanımıza sizin nezdinde teşekkür ediyorum.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2013, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER