banner113

Kale Grubu’ndan Mardin’e 5 milyon TL’lik yatırım

Kalekim Mardin Fabrikası hizmete açıldı

Kale Grubu’ndan Mardin’e 5 milyon TL’lik yatırım

Kale Grubu’nun 5 milyon TL yatırımla kurduğu Kalekim Mardin Fabrikası, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından törenle hizmete açıldı. Fabrikada, bölgenin yapı kimyasalları pazarına yönelik ekonomik, standart ve teknik yapıştırıcılar ile ısı yalıtımı ürünleri üretilecek. Kuzey Irak ve bölgedeki yakın ülkeler için sağladığı lojistik avantajdan dolayı Kale Grubu için üs görevi görecek Kalekim Mardin Fabrikası’nda, önümüzdeki süreçte su yalıtımı malzemeleri üretimi de yapılacak.

 

Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşu Kale Grubu’nun yapı kimyasalları sektöründeki lider firması Kalekim’in Mardin Fabrikası hizmete açıldı. Geçmişte önemli bir ticaret merkezi ve binlerce yıllık kültür mirasına sahip olan Mardin'de; bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak Kalekim'in yeni fabrikasının açılışı, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından yapıldı.

 

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kalekim Mardin Fabrikası’nın, bölgedeki mevcut ve potansiyel pazar ihtiyacını karşılamak amacıyla 5 yıllık yatırım planları çerçevesinde hayata geçirildiğini söyledi.  Birçok dinin ve medeniyetin izlerini taşıyan ve binlerce yıllık bir kültür mirasına sahip olan Mardin’in geçmişte önemli bir ticaret merkezi olduğunun altını çizen Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay şunları söyledi:

 

“Türkiye’de 40. kuruluş yıldönümünü kutlayan, “seramik yapıştırıcıları” ve “derz dolgu” pazarında en çok tercih edilen ve koşulsuz müşteri memnuniyetini sağlayan Kalekim, kuruluşundan bugüne 500 çalışana, 8 fabrikaya, 500.000 ton satışa, 250 milyon TL ciroya ulaştı.

 

Kalekim Mardin fabrikamız, kuruluş yeri analizi açısından; gerek lojistik imkânları, gerek hammadde kaynaklarına yakınlık, gerekse 190 km’lik Mardin hinterlandı içinde üretimin satışa çevrilmesi bakımından hem grubumuz hem de yapı kimyasalları sektörü için önemli bir tesis olacak. Şu ana kadar 5 milyon TL’lik bir yatırım yaptığımız Kalekim Mardin Fabrikası’nın, kısa süre içinde 10 milyon TL’lik yatırım değerini aşmasını planlıyoruz. Fabrikamız üretimi ile geçmişte önemli bir ticaret merkezi olan Mardin’e ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak.

 

Mardin fabrikamız ile bölgede hem bu anlayışı sergilemek hem de kendi hinterlandı içinde oluşmuş mevcut ve potansiyel pazar ihtiyaçlarımızı karşılayıp rekabet gücümüzü yükseltmek, böylece bölgeye yakın olan Ortadoğu ve Arap ülkeleri ile Türki Cumhuriyetlerine ve özellikle de Kuzey Irak’a yönelik satış potansiyelimizi artırmak istiyoruz. Bu amacımızın somut bir göstergesi olan Kalekim Mardin Fabrikamız, Türkiye için çok önemli bir adım.

 

Kurulduğu günden itibaren ülkemizin sanayileşme sürecinde çok önemli bir rol oynamış; “Ticaretin bireyleri, sanayinin ise toplumları zenginleştireceği” sözünü şiar edinen Kale Grubu olarak, aynı felsefenin yeni bir zincirini, bir sanayi tesisini daha ülkemize kazandırdığımız için çok mutluyuz.”

 

 

Rakamlarla Kalekim Mardin Fabrikası…

Yatırım miktarı                                                  5 milyon TL

Üretim kapasitesi                                           90 bin ton/yıl

Arsa alanı                                                           22.000 metrekare

Fabrika binası                                                   1.800 metrekare

İdari bina                                                            870 metrekare

Çatı kaplı açık stok sahası                             1.600 metrekare

Fabrika toplam alanı                                      4.250 metrekare

Beton zeminli açık kullanım alanı              5.900 metrekare

 

 

Kalekim A.Ş. hakkında…

Kale Grubu Şirketleri'nin kurucusu İbrahim Bodur tarafından 1973 yılında kurulan Kalekim A.Ş. seramik yapıştırıcıları ve derz dolguları üretimiyle başladığı faaliyetlerine, bugün inşaat sektörünün her türlü yapı kimyasallarını üreterek devam ediyor.

 

Kalekim A.Ş., 1968 yılında kurulan ve Kale Grubu’nun sıva ve boya sektöründeki lider kuruluşlarından Kaleterasit A.Ş. ile 2003 yılında birleşme kararı aldı. Bu birleşmeden sonra Kale markalı boya ve sıvalar Kalekim A.Ş. ürün gamına katıldı. Türkiye “seramik yapıştırıcıları” ve “derz dolgu” pazarında en çok tercih edilen ve müşteri memnuniyetini sağlamış lider bir marka olan Kalekim A.Ş., 2004 yılında iş ortakları Dow Chemical ve Mardav A.Ş. ile birlikte Blue’Safe Mavi Kale markasıyla ısı yalıtım sektörüne adım attı.

 

Yüzde 50’nin üzerinde pazar payına sahip yapı kimyasalları sektöründe açık ara önde olan Kalekim, üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgesinde birinci, Avrupa’da ise 5’inci sıraya yerleşti. Dow Chemical ve Mardav ticari işbirliği altında Mavi Kale ise, Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri pazarında ilk sırada yer alıyor.  Kale Boya, dekoratif boya ve sıva piyasasında en büyük 5 marka arasında bulunuyor.

 

Kalekim, İstanbul, Yozgat, Isparta, Mersin ve Erzurum’un yanı sıra yeni açılan Mardin Tesisleri'nde, üretim faaliyetlerini sürdürüyor. Aynı zamanda Kale Grubu'nun ilk yurtdışı yatırımı olan ve Moskova Serpukhov bölgesinde 2008'den itibaren üretim yapan Kalekim Rusya Fabrikası ile birlikte, Kalekim’in yurtiçi ve yurtdışında toplam 7 fabrikası bulunuyor.  Yurtiçindeki yapı kimyasalları fabrikaları ve Rusya tesislerinde yıllık toplam 800 bin ton yapı kimyasalı üretim kapasitesine sahip olan Kalekim, İstanbul'da bulunan Kale Boya&Sıva işletmesinde yılda 60 bin ton boya ve 40 bin ton sıva üretiyor.  

Kalekim’in ilkleri…

Karo yapıştırıcıları üretiminde birinci ve Türkiye’nin ilk jenerik markası

Uygulayıcılar için ilk eğitim programı ve memnuniyet anketi

55 bin üyeyle Türkiye’deki ilk ve en büyük Usta Kulübü

Kaleterasit markasıyla ilk dekoratif sıvalar

İlk otomatik renklendirme sistemi

Türkiye’deki ilk antibakteriyel boya, Kalia

Türkiye’deki ilk silikon katkılı derz dolgu, Ultrafuga

Uygulandıktan sonra ürünü tanıyabilme teknolojisiyle Kalekim ID

İlk ve tek “Paletsiz Paletleme”  ambalaj

12 ay raf ömrüne sahip ilk seramik yapıştırıcı

Türkiye’nin içinde yaşanabilir ilk “Pasif Ev”i

Karo yapıştırıcıları ve sıvalarla ilgili olarak ilk Avrupa norm ve standartlarına uygunluk sertifikası

Sektördeki ilk First Six Sigma ve EFQM.

 

 

Kalekim Ürün Grupları…

Yapıştırıcılar

Derz Dolgu Malzemeleri

Yüzey Temizlik & Bakım Malzemeleri

Su Yalıtım Malzemeleri

Yüzey Hazırlık Malzemeleri

Mastikler ve Köpükler

Endüstriyel Zemin Çözümleri

İç Cephe Boyaları

Dekoratif Ürünler

Dış Cephe Boya ve Kaplamaları

Dekoratif Dış Cephe Sıvaları

Renklendirme Sistemi

Sentetik Esaslı Ürünler

Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri

 

 

 

 

 

 

Ayrıntılı bilgi için:
Berrin Gürsoy – GTC İletişim Danışmanlığı
0212 231 00 43 –
[email protected]

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2013, 01:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER