banner113

Mardin Valiliğinden Katliamla İlgili Açıklama

Mardin Kapalı Cezaevi önünde 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili Mardin Valiliği yazılı açıklama yaptı.

Mardin Valiliğinden Katliamla İlgili Açıklama
Valilik tarafından yapılan açıklamada,

            19 Eylül Perşembe günü saat 14.25 sularında 155 Polis İmdat Hattı’na gelen ihbarda; Mardin Cezaevi önünde ateşli silahla yaralama olayı olduğunun bildirilmesi üzerine, olay yerine Asayiş, TEM, Özel Harekât ve Çevik Kuvvet ekipleri 14.30 sularında intikal etmeye başlamış, A. S. ve oğlu S.F.S. ile E. İ. ve oğlu N. İ. kızı N. İ. isimli şahısların ateşli silahla (tabanca) vuruldukları anlaşılmış, vatandaşlarımızdan 3'ü olay yerinde, 2'si de kaldırıldıkları Mardin Devlet Hastanesi’nde hayatlarını kaybetmişlerdir. Olay sırasında konu ile ilgisi bulunmayan başka bir vatandaşımız da seken bir kurşunla hafifçe yaralanmıştır. Polis ekiplerimizin olay yerine varmalarını müteakip yapılan mülakatlarda olaya karışan şüpheli iki şahsın Kötek Mahallesi istikametine kaçtıklarının belirtilmesi üzerine, mahallenin giriş-çıkışları derhal kontrol altına alınarak yoğun araştırmalara başlanılmış ayrıca ilimizin çıkışında asayiş noktaları oluşturularak şüpheli araç ve şahıslar üzerinde uygulama yapılmıştır. Yapılan araştırmalar sonucunda, olayın iki şahıs tarafından gerçekleştirildiği anlaşılmış ve şüphelilerin eşkâlleri tespit edilmiştir.


                Konu ile ilgili yapılan ön araştırmada; söz konusu olayın 12.06.2012 tarihinde Savur İlçesi İşgören köyünde arazi anlaşmazlığı yüzünden iki aile arasında meydana gelen ve bir aileden (2) şahsın hayatını kaybettiği olayın devamı olabileceği kanaati hâsıl olmuştur. Elde edilen bilgilerden hareketle Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda Jandarma'nın da desteği ile yapılan operasyonlar sonucunda Savur İlçesi İşgören Köyünde olay günü (19 Eylül 2013) (3) şahıs; 20 Eylül 2013 tarihinde de (7) şahıs olmak üzere, toplam (10) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, ikametlerinde arama yapılmış, olayda kullanıldığı anlaşılan bir otomobil incelenmek üzere muhafaza altına alınmıştır. Söz konusu şahıslar, haklarında tanzim edilen tahkikat evrakıyla birlikte 22.09.2013 günü Mardin Başsavcılığı’na mevcutlu olarak çıkarılmış, savcılık sorgularını müteakip (9) şüpheli, tutuklanma talebiyle Mahkemeye sevk edilmiş, (1) kişi serbest bırakılmıştır. Mahkemeye çıkarılan (9) sanıktan, olayı gerçekleştiren, iştirak eden ve azmettiren toplam (7) kişi tutuklanmış, (2) şahıs ise tutuksuz yargılanmak serbest bırakılmış olup, tutuklanan sanıklar cezaevine teslim edilmişlerdir. 23.09.2013

 

            Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2013, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER