banner113

Qeşmeri adlı stand-up seyirciye buluştu

Mehmet Erbey’in sahnelediği Qeşmeri adlı stand-up gösterisi kızıltepede izleyicilerle buluştu. Promiyeri yapılan stand-up gösterisi izleyicilerden tam not aldı.

Qeşmeri adlı stand-up seyirciye buluştu

 

Mehmet Yalçın Etüt Merkezi toplantı salonunda yapılan gösteriye,BDP ilçe örgütü,Kızıltepe belediye başkan yardımcıları,Eğitim-Sen,KESK,DİSK,KURDİ-DER,sivil toplum örgütleri,belediye meclis üyeleri çok sayıda vatandaş izledi.

Qeşmeri oyununun isminden de anlaşıldığı gibi sanata özelde de tiyatro sanatına ailenin, toplumun bakış açısını ve bu nedenle yaşanan zorlukları kendisinin başından geçen trajik-komik olayları anlatarak başlıyor.

Oyunda insanların içinde yaşadığı feodal kültürün, toplumun, sistemin koyduğu kuralların ve bunlarla yaşamanın insanları ne kadar saçma ve komik hale getirdiğini belirten Mehmet Erbey,”Hayatın her evresinden,yaşanan ve yaşatılanlardan kesitler alınıp anlatıldığını oyunda ince ve ironik espirilerle kahkahalar doruk noktasına ulaştırmak çalıştık.Oyunun geneline bakıldığında hayatın başlı başına bir soytarılık olduğunun anlatılmak istenildiği anlaşılıyor.İzleyicilerin beğenisini alan yanının sahnede anlatılanların, yapılan tiplemelirin aslında bizzat kendilerinin olmasından kaynaklandığını desek yeridir. Yani izleyici başkasına değil kendi haline güldü. İlk stand-up gösterisinin kızıltepeden sonra  başta Mardin ve ilçeleri olmak üzere diğer şehirlerde izleyicilerle buluşmak üzere turne hazırlığındayız.dedi.

Gösterinin sonunda izleyiciler ayakta alkışlayarak taktirlerini sundular.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2013, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER