banner113

Kızıltepe Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Tahir KILIÇ Çiftçileri Mısırın hasadı konusunda uyardı.

Kızıltepe Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Tahir KILIÇ Çiftçileri Mısırın hasadı konusunda uyardı. KILIÇ şu açıklamalarda bulundu;

Kızıltepe Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Tahir KILIÇ Çiftçileri Mısırın hasadı  konusunda uyardı.
  

 

 

 “İkinci ürün mısır yetiştiren ve yerine buğday ekecek üreticilerimizi buradan siz basınımız aracılığı ile uyarmak istiyorum. Geçen sene çok büyük olumsuzluklar yaşadık. Erken kötüleşen hava koşulları üreticimizin ikinci ürün mısırını toplayamamasına sebep olmuştu. Daha sonra fiyatların dibe vurması da eklenince üreticimizin mısırı tarlada kalmıştı. Bunları tekrar yaşamamak için mısırın hasat zamanı geldiği an üreticimiz, 3-5 neme bakmadan hemen biçilmelidir. Bu sayede ikinci ürün mısır yerine ekilecek buğdaya zamanında ekim fırsatı doğacak ve daha bol ürün alınabilecektir.

         Üreticilerimiz topladığı mısırı kendisine en yakın olan Toprak Mahsulleri Ofisleri’ne satmalarını tavsiye ediyoruz. Ofisin baş fiyatı 0,595 TL. Şuan itibarı ile TMO fiyatı, tüccarların fiyatına göre daha iyi durumda.

         Bölgemizde Şenyurt TMO’nde mısır kurutma tesisi kurulmuş olup, faal durumda ve rutubetli mısır alımı yapmakta. Ancak İstasyon ve Derik TMO Ajansları’nda mısır kurutma makineleri kurulum aşamasında. Şuan sadece rutubetsiz mısırı alabiliyor. Buralarda da kurutma makinelerinin 3-5 gün gibi kısa sürede faaliyete geçeceği yetkililer tarafından bizlere bildirildi.

         Üreticimiz ürününü ofise satarken “ÇKS Belgesi” ve TMO Kartı veya Banka Hesap Numarasını yanında bulundurması mecburidir. Tmo kartı’na sahip olan üreticimiz ürününü sattıktan 10 gün içinde, diğer üreticilerimiz ise 30-33 gün içinde ürün bedelini alabilecekler”dedi.

 

                                                                                                     

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2012, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER