Gülseren Mungan’ın İmza Günü

Kızıltepe Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen imza günü etkinliği saat 14.30’da başladı ve iki saatte yakın sürdü.

Gülseren Mungan’ın İmza Günü

Yazar ve Şair Gülseren Mungan, Mardin Kızıltepe İstiklal Ortaokulu Öğrencilerinin Davetlisi olarak 23 Kasım 2012 Cuma günü İzmir’den, doğduğu topraklara geldiği Kızıltepe İlçesinde İlk kitabı “DEVRAN” için imza gününe katıldı.

Kızıltepe Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen imza günü etkinliği saat 14.30’da başladı ve iki saatte yakın sürdü.

Etkinlik öncesi kimi öğrenci ve öğretmenlerden oluşan Müzik gurubu çeşitli parçaları canlı müzik eşliğinde seslendirmeleri izleyicilerden büyük alkış aldı.

İstiklal Ortaokulu Müdürü M.Fatih Karaboğa, Müzik korusunda görev alan öğretmenlerin "öğretmenler gününü" kutladı ve her birine birer kırmızı karanfil takdim etti.

Salonun tamamen öğrenci, öğretmen ve Edebiyat sevenlerce doldurulduğu etkinlikte, Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Abdulvahap Göktaş tarafından Sayın Mungan’a ortaokul Mezuniyet Defterinin kendisinin de yer aldığı sayfanın bir kopyasını Sürpriz olarak kendilerine takdim etti. Uzun yıllar önce gördüğü çocukluk resmi ve okul notları karşısında çok duygulanan yazar bu güzel sürpriz için memnuniyet ve teşekkürlerini ifade etti.

Etkinliğe Prof. Dr. Mehmet Aksoy, Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan, Kızıltepe Kadının Emeğini Koruma  Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seval Begdaş, Kızıltepe Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Refik Akay, Kızıltepe Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Tahir Kılıç, Mehmetçik Tahir Özcan Daylan Ortaokulu Müdürü Meshut Demircan, Kızıltepe Gazetesi yönetici ve yazarlarından Nüpel Poyraz, Mecit Şahin, Mecit Karaboğa, Metin Aydın, Ramazan Bilen, Şair ve Yazar Özgür Özgün, İstiklal Ortaokulu Müdürü M.Fatih KARABOĞA, İdarecilerden Mehmet Denktaş, Abdulkerim Koşar, Öğretmen ve öğrencilerden oluşan kalabalık bir topluluk tarafından izlenildi.

Sayın Mungan yazım ve yaşam serüvenini anlattığı söyleşi ve imza gününde okuduğu “Ben Eylül’ün Kızım” şiiri büyük alkış ve beğeni topladı. Söyleşi sonunda dinleyicilerin sorularını da cevapladıktan sonra İzleyiciler için “Devran” isimli öykü kitabını imzaladı.

Ayrıca Gülseren Mungan’a Kızıltepeli yazarlardan Sayın Cemil Aydoğan “Hz. İbrahim’den Bugüne İnsanlığın Direniş Tarihi” kitabını, Mahmut Semen ise; “Ayşe Apo Dağdan İnenler ve Gençlik Köprüsü” kitaplarını günün anısına binaen imzalayarak Sayın Mungan’a hediye ettiler.

Kitap imzalamak için öğretmen ve öğrenciler birbiriyle yarıştılar.



haber foto:www.mamoste.com

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2012, 02:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER