banner113

MARDİN BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ÇOCUK ŞENLİĞİNDE

17 Kasım Cumartesi günü Movapark AVM ve Mardin Bahçeşehir Kolejinin ortaklaşa düzenlediği Çocuk Şenliklerinin ilki yapıldı.

MARDİN  BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ÇOCUK ŞENLİĞİNDE

Mardin’li çocuklar ve Bahçeşehir Koleji öğrencileri gün boyunca yapılan etkinliklerle eğlendiler.  Birbirinden güzel gösterilerde özellikle müzik ve tiyatro kültürümüzden esintiler vardı.

             Kukla gösterileri öğrencilerin çok ilgisini çekti. Aynı zamanda eğitici de olan kukla gösterilerinde kukla tiyatrosunun efsane ikilisi “Karagöz ve Hacivat”, Türk Halk Müziğinin duayenlerinden “Aşık Veysel”, Türk çocuk hikayelerinin en popüler kahramanı” Keloğlan”, yalan söylediği için başı dertten kurtulmayan  kukla olma ünvanıyla  “Pinokyo” sahnede canlandırıldı.  İlizyon gösterisini çocuklar hayretler içerisinde izlerken ilizyonistin  “aslında sihir diye bir şey yoktur” diye çocuklara hatırlatmada bulunması, ilizyonun maharetten ibaret olduğunu belirtmesi anlamlıydı.

                Mardin Bahçeşehir Koleji  ve Movapark’ın birlikte düzenlediği bu etkinliğe ilgi büyüktü. Çocuklar bazı etkinlikler ailelerin de katılımıyla gerçekleştirdi. Danslar, oyunlar,gösterilerle geçen her oyun eğiticiydi. Çocuklar keyifli geçen günün sonunda bu tür aktivitelerin sık sık tekarlanacağı sözünü aldılar.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2012, 22:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER