banner113

Kızıltepe Kaymakamı Ermiş,11yıldır Felçli Olan Mizgin’e Yardım Elini Uzattı

Mardin Kızıltepe ilçesinde 9 yaşından beri felçli olan Mizgin Dağ’a ilçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’ sahip çıkarak tedavisini üstlendi.

Kızıltepe Kaymakamı Ermiş,11yıldır Felçli Olan Mizgin’e Yardım Elini Uzattı

Kızıltepe ilçesinin Berçem Mahallesinde ikamet eden ve annesiyle yalnız başına yaşayan Mizgin Dağ’ın (20) doğuştan anomali omirliği problemi olduğu için 9 yaşındayken geçirdiği ameliyat sonrası felç geçirdiği ve 9 yaşından beri yaşamına yatalak olarak devam eden Dağ’ın 15 defa ameliyat olduğu ancak bir gelişme sağlanmadığı belirlendi.

 

Annesinin bakımını üstlendiği Mizgin Dağ’ın durumunu öğrenen Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş Dağ ailesinin evini giderek kendisine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi Fethullah Kayan, Sosyal Hizmet Merkezi müdürü Abdulaziz Engin, SYDD müdürü Alaattin Özel ve Samimi Yet proje koordinatörleri Ahmet Adıyamanlı ile Aslı çiçek’in de katıldığı ziyarette durumu hakkında bilgi alan Kaymakam Ermiş, tüm tedavi masraflarının Kaymakamlık tarafından karşılanacağını ve tedavisine Yurt dışında devam edilmesi durumunda da destek vereceklerini belirtti.

 

ilçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, “ 9 Yaşında geçiren, şuan felçli, ve yatalak durumda olan Mizgin Dağ kardeşimizi ziyaret ettik. Vakıf müdürü, başhekim ve sosyal hizmetler müdürü ile eve gelerek ziyaret ettik. Durumunu öğrendikten sonra kızımızı hastaneye aldırdık ve ne gerekiyorsa yapma sözü verdik, Mizgin kardeşimize acil şifalar diliyoruz.” Açıklamasında bulundu.

 

Kaymakam Erdoğan’ın ziyaretinin ardından Mizgin Dağ’ın Kızıltepe Devlet Hastanesi kaldırıldığı ve tedavisine başlandığı belirlendi.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2015, 15:40

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER