banner113

Kızıltepe'de Husumetli İki Aile Barıştı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 6 ay önce bir kişinin ölümü ile sonuçlanan ve aralarında husumet başlayan Kaymaz ve Kahrman aileleri, DBP ve HDP Kızıltepe örgütleri öncülüğünde barıştırıldı.

Kızıltepe'de Husumetli İki Aile Barıştı

Kızıltepe ilçesinde 6 ay önce bir kişinin ölümü ile sonuçlanan ve aralarında hüsümet başlayan Kaymaz ve Kahraman aileleri DBP ve HDP ilçe örgütleri öncülüğünde Kızıltepe Dunaysır Düğün Salonunda verilen barış yemeği ile barıştırıldı. Barış yemeğine HDP, DBP il ve ilçe örgütleri, HDP Mardin Milletvekili adayları Gülser Yıldırım, Nurullah Görhan, Enise Güneyli, Kızıltepe Belediye Eş Başkanları, Barışan iki aile mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Yemekten öncesi  bir konuşma yapan DBP Mardin il Eş Başkanı Ömer Öcalan yaptığı Kürtçe konuşmada  “ 6 ay önce iki aile arasında bir husumet yaşanmıştı. O tarihten beri partimiz bu barışı sağlamak için çabalıyordu. Bu günde o amacımıza ulaştık. İki ailemizde buradadır. Kavga çıkarmak arayı bozmak zor değildir ama barıştırmak zordur ama Kürtlerin seydaları vardır mollaları vardır kanaat önderleri vardır bunlar sorunları tespit edebilir ve bu sorunları çözebilir. Tekrar iki aile büyüklerimize teşekkür barışmalarından dolayı ediyoruz” dedi.

Aile büyüğü Ferhan Kahraman ise “ Parti yetkililerine teşekkür ediyoruz bu barış için çaba gösterdiler kendilerine çok teşekkür ediyorum. Barış için birbirimizi uyarmamız lazım artık bu tür olaylar bitsin. Barışa katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaymaz ailesinden Ahmet Kaymaz’da olayın iki kardeş arasında yaşandığını ve bu kardeşlerin artık barışması gerektiğine inandıkları için bir araya geldiklerini belirterek barışın daim olması dileklerinde bulundu.

PM Üyesi Mehdi tunç’ta birlik beraberlik çağrısında bulunarak barışan iki aileye teşekkürlerini belirtti.

Konuşmaların ardından aile büyükleri Ferhan Kahraman ve Ahmet Kaymaz aileler adına dualar eşliğinde tokalaşarak husumete son verdikten sonra katılımcılara barış yemeği verildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2015, 15:42

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER