banner113

Mardin Odalar/Borsalar Kızıltepe’de 4.Müşterek Toplantısını Yaptı

Mardin il ve İlçeleri Odaları/Borsaları; IV.Müşterek Oda/Borsa Toplantısını Kızıltepe Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Mardin Odalar/Borsalar Kızıltepe’de 4.Müşterek Toplantısını Yaptı

Yapılan toplantıya Oda ve Borsaları adına şu isimler katıldı: Kızıltepe Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Şahin, Meclis Başkan Yardımcısı Sedat Şahin, Genel Sekreter Abdulkadir Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Sert, Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dündar, Genel Sekreteri Ahmet Aslan, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gümar Budak, Nusaybin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Aktaş, Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Dal, Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Özmen, NTSO Genel Sekreteri Abdulkadir Güneş, TOBB/TEPAV ve Mardin ili ve İlçeleri Oda/Borsa Akademik Danışmanı ve MAÜ İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Behzat Ekinci katıldı.

 

Toplantıda,

Söz konusu müzakere hususlarından bazılarına ilişkin şu kararlar alındı:

·         Kamu/özel ve karma nitelikli kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirilecektir.

Seçimi takiben, Odaların/Borsaların kurumsal kapasitesinin artırılması ve böylece daha etkin bir iletişimde bulunabilmeleri için çeşitli kamu/özel ve karma nitelikli kuruluşlara ziyaretlerde bulunulacaktır. Valilik, Belediye, Üniversite, DİKA, KOSGEB ve TKDK gibi kurumlarla irtibat sağlanacaktır.

·         Mardin müşterek ödül merasimine ilişkin organizasyona devam edilecektir.

Hem üyeler arasında kaynaşma sağlamak, hem üyeleri daha başarılı olma yönünde teşvik etmek, hem de Odalar/Borsalar ile kamuoyu arasında bağları güçlendirebilmek amacıyla Eylül-Kasım 2015 döneminde uygun bir zamanda düzenlenmesi planlanan müşterek törende şu hususlardaki rekortmenlere ödül takdim edilmesi düşünülmektedir: vergi, ihracat, ziraî stopaj, tescil vs… Organizasyon sekreteryası, zaman tespiti için TOBB başta olmak üzere ilgili kurumlarla irtibat sürecindedir.

·         Üniversite-Sanayi/Hizmet İşbirliği kapsamında staj imkânları sağlanacaktır.

Bu kapsamda, Üniversite-Sanayi/Hizmet işbirliğinin bir versiyonu olarak Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencilerine Odalarda/Borsalarda staj imkânı tanınacaktır. Böylece öğrenciler mezun olmadan evvel Odaların/Borsaların işleyişi hakkında bilgi edinebilecek ve staj süresince kurumların bilgilerinden-tecrübelerinden istifade edebilecektir.

·         Kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında ağaç dikim kampanyaları düzenlenecektir.

Odalar/Borsalar, kamuoyu ile ilişki tesis edebilmek maksadıyla çeşitli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirecektir. Bu çerçevede, 2015-2016 döneminde ağaç dikim kampanyaları düzenlenecektir. Bunlardan ilki, Mardin Artuklu Üniversitesi kampüsünde tahsis edilecek bir alanda gerçekleştirilecektir. Kampanya kapsamında Orman Fidanlık Müdürlüğü, TEMA Vakfı vb. kuruluşların destekleri de alınmaya çalışılacaktır.

 

İyi dilek temennileri ile tamamlanan programda, V.Müşterek Toplantısının Eylül ayı başında Nusaybin Ticaret Borsası ev sahipliğinde yapılması kararlaştırıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2015, 15:42

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER