banner113

Dobelanlı Kebaba ilgi sürüyor.

Baharın gelmesiyle piyasa çıkan Dobelan'ın kebap çeşidine her yıl ilgi artıyor.

Dobelanlı Kebaba ilgi sürüyor.


Keme olarak da bilinen Dobelan Mantarı mevsiminin başlamasıyla beraber çeşitli yemekleri yapılmaya başlandı. Bazı restoranlar ise dobelan mantarının içinde bulunduğu özel yemekleri Menülerine eklediler.

 

Zengin besin değeri olan ve bahar aylarında yağış sonrası toprağın yüzeyinde belirmeye başlayan ve köylünün yiyeceği olan Dobelan mantarı artık lüks lokantaların ve ağzının tadını bilenlerin özel yemeği olmaya başladı.

 

Közde yada tencere de pişirilmesinin yanı sıra son zamanlarda soteside yapılmaya başlanan vitamin deposu bu mantar çeşidini son yıllarda Kızıltepe’nin tanınmış lokantalarından biri olan Hikmet kebap salonu tarafından Kebapla harmanlanmış ızgara olarak yapılamaya başlanmasıyla bu özel kebabın özel müşterileri oluşmaya başladı.

 

2010 yılından beri müşterilerine Dobelanlı kebap sunmaya başladıklaını belirten Hikmet kebap salonu işletmecisi Hikmet Ölçer, Dobelanlı kebabı tadan müşterilerinin her yıl arttığını belirterek, “Dobelanlı kebap bıçak kıyması ile harmanlanan kömür ateşinde pişirilmesiyle hazırlanır, bir kez bu özel kebabı yiyenler bir aylık ömrü olan Dobelan’ı bu süre içinde tadını çıkarmaya çalışırlar.” Diyen Ölçer, Her yıl depolanlı kebap müşterisi sayısının arttığını ve bununda Dobelanın yemeklere kattığı lezzeti ortaya koyduğunu söyledi.

 

                       

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2014, 00:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER