banner113

MÜSİAD DOĞU VE BATI İŞADAMLARINI BİR ARAYA GETİRDİ

Mardin Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şubesi MÜSİAD Sakarya Şubesine üye işadamları heyetini ağırladı. MÜSİAD Sakarya Şubesi, Güneydoğu’ya adeta çıkarma yaptı. Mardin Diyarbakır ve Batman’da bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Güneydoğuya çıkarma yapan MÜSİAD Sakarya Şubesinin 14 kişilik işadamı heyeti ikili iş görüşmeleri yapmak ve MÜSİAD şubesini ziyaret etmek üzere ilk durağı olan Mardin’e geldi.

MÜSİAD DOĞU VE BATI İŞADAMLARINI BİR ARAYA GETİRDİ


Sakaryalı işadamları, Türkiye’de devam eden çözüm süreci ile birlikte Güneydoğu Anadolu bölgesindeki ekonomik gelişmeleri yerinde incelemek üzere Mardin’de bir dizi temaslarda bulundular. 

İlk olarak Mardin MÜSİAD Şubesini ziyaret eden Sakaryalı işadamları burada Şube başkanı Mehmet Ali Dündar ve yönetim kurulu ile görüştü.

Dernek binasında Mardinli İşadamları ile bir araya gelen Sakaryalı işadamlarına kentin ekonomik potansiyeli hakkında bilgiler verildi. Başkan Dündar, turizm başta olmak üzere kentin ekonomi ve sosyal fotoğrafını örneklerle işadamı heyetine anlattı.

Dündar, Sakaryalı işadamlarına farklı dil, din ve kültürlere sahip insanların yüzyıllardır barış ve huzur içerisinde yaşadığı Mardin’e yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin her geçen gün arttığını ifade etti. Dündar, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tarihi, mimari ve kültürel dokusu, birçok medeniyete beşiklik eden tarihi kentine seyahat acentelerinin düzenlediği turlar dışında uçakla da turistler akın etmeye başladığını ve restorasyon çalışmaların da devam ettiğini açıkladı.

 

ÖN YARGILARI YIKMAK GEREKİYOR

Başbakan Erdoğan’ın bölgedeki sorunların son bulması için başlattığı süreci sonuna kadar desteklediklerini dikkat çeken Dündar şunları söyledi:

“Devletin son dönemde yürüttüğü çözüm sürecini ve sürecin özünü oluşturan Kürt sorununun çözüm adımlarını destekliyoruz. Bu süreç bölgemizde huzur ve gücenin tesisinin ilk sinyallerini vermiş bulunmaktadır. Sakaryalı işadamlarının arkadaşımızı bizleri ziyareti bunun bir göstergedir. Sürecin sağlıklı bir şekilde sonuca ulaşması için doğu-batı ve kuzey-güneydeki iş dünyasının işbirliği yaparak halkı çözümü daha sağlıklı bir şekilde anlatması gerekir diye düşünüyoruz. Özellikle batıdaki vatandaşlarımızın ön yargılarını yıkmak ve algılarını değiştirmek için batıdaki işadamlarımıza büyük görevler düşmektedir.”dedi.

 

DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

            Batıdan gelecek işadamlarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Dündar, “Mardinimizin devasa ekonomik potansiyelini el birliği ile güçlendirmek ülke ekonomimize paralellinde büyük katkılar sağlayacaktır. Mardin’de tarım, turizm, ticaret, sanayi, ve sınır ticareti potansiyelini Mardinli işadamları olarak tek başımıza güçlendirme kaygısı taşımamakta, değerli misafirlerimiz gibi işadamlarını ilimiz yatırımcıları ile ortaklık kurmaya davet ediyoruz. Mardin’e gelecek dış sermaye ile Mardin’in öz sermayesinin sentezinde hem ilimiz hem de ülkemiz büyük bir ekonomik fayda sağlayacaktır. Turizm alanında 2014 yılına kadar devam edecek olan tarihi dönüşüm projemizin akabinde şehrin tamamını kapsayacak bir tarih profili çıkacaktır. Mardin’e gelen ziyaretçilerimizin karşılaştıkları bu kültür ve tarih hazinesinin yayımı konusunda bizlere destek olacaklarını umuyor ve kendilerine ziyaretleri için teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

 

İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMELİYİZ

MÜSİAD Sakarya Başkanı Halit İnci ise, son dönemde oluşturulmaya çalışılan çözüm sürecini değerlendirdi. İnci, “Yıllardır bölgede yaşanan olaylar kadar bu çerçevede birikmiş sorunların artık bir çözüme kavuşması gerekmektedir. Bölge halkının refah ve mutluluğu, Türkiye’nin kalkınması ve tüm vatandaşlarının mutluluğu, özgürlükler ve demokrasi açısından da çok büyük bir engelin ortadan kalkması anlamına gelmektedir. Bu soruna biz işadamlarının da desteği ancak aramızdaki ekonomik işbirliğini geliştirerek katkı sunabiliriz.”dedi.

Güneydoğu sorununun çözümü, sadece ülkemizin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde uzun yıllardır yaşanan bir sorunun çözümü anlamına gelmediğini kaydeden İnci, “Ülkemizin aydınlık geleceği adına Cumhuriyet tarihinin en önemli sorunlarından birisinin aşılması anlamını da taşımaktadır.Türkiye’nin geleceği için atılan adımlar konusunda anlayışlı ve sağduyulu olmamız ve doğru olduğuna inandığımız bu sürece net bir şekilde destek vermemiz gerekmektedir. Bizler yaşanan gelişmeleri Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda geleceğini yeniden inşa etme süreci olarak görüyoruz. Şubelerinin yarısı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan, bu bölgeye yatırım yapmış ve bölgede yaşamaya devam eden binlerce üyeye sahip olan bir işadamları derneği olarak, refahın, gelişmenin ve huzurun, yalnızca pozitif istikrarı yakalayabilmiş ortamlarda yeşerip büyüyeceğine inanıyoruz. Mardin ekonomik yapısı ile Sakarya’nın ekonomik yapısı arasında çok büyük benzerlikler bulunmaktadır. Bizlerin bu benzerliği geliştirme adına yoğun çaba harcamamız gerekiyor.”şeklinde konuştu.

 

İŞADAMLARI MARDİN’DE BÜYÜLENDİ

7 bin yıllık tarihi kentte incelemelerde bulunan ve tarihi mekânları gezen MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı Halit İnci ve beraberindeki 14 kişilik işadamı heyeti Mardin’in tarihi mekanlarına hayran kaldı.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2013, 20:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER