banner113

Bediüzzaman Said Nursi hazretleri Kızıltepe'de anıldı

Bediüzzaman Said Nursi hazretleri ile ilgili yazdığı kitaplarla tanınan Mehmet Akar, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Üstad hazretlerini anlatan bir konferans verdi.

Bediüzzaman Said Nursi hazretleri Kızıltepe'de anıldı
Bediüzzaman hazretlerinin vefat yıldönümü nedeniyle verilen konferansta Bediüzzaman’ın hayatı ve günümüz problemlerine çözüm önerileri anlatıldı.

İpekyolu Kültür, Sanat, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (İPEKSAYDER) tarafından organize edilen etkinlik MOVA Park AVM konferans salonunda yapıldı. Kaymakam Erkaya Yırık, daire amirleri, STK temsilciler ve yoğun katılımın olduğu etkinlik, dernek gönüllüsü Ömer Ay’ın açılış konuşması ile başladı. Ay, yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Program Kuran’ı Kerim’in okunması ve Bediüzzaman hazretleri için okunan 222 Kuran hatminin duası ile devam etti.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed S.A.V. hayatından kesitlerin anlatıldığı programda, Efendimizin şefkat ve merhameti anlatıldı. Bediüzzaman hazretlerinin 1900’lü yıllarda günümüz sorunlarını teşhis edip çözüm reçeteleri sunduğunu kaydeden Akar, Peygamber Efendimiz ve O’nun varisleri olan alimlerin insanlık için birer ışık kaynağı olduğunu belirtti. İnsanlığın bu ışık kaynağının arkasından gittiği müddetçe karanlıklardan kurtulacağını aktaran Akar, Bediüzzaman hazaretlerinin Kuran’ın lisanı ile Allah’ı anlatan bir dava adamı olduğunu vurguladı.

 


Mehmet DOĞAN|Kızıltepe/Mardin                                
           

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2013, 20:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER