banner113

Sekiz Tarihi Çarşı Tamamen Yenilendi

Mardin Sit alanında bulunan ve ticaretin kalbinin attığı Sekiz tarihi çarşının altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlandı.

Sekiz Tarihi Çarşı Tamamen Yenilendi

Su ve kanalizasyon şebekesi yenilenen sekiz çarşının yer döşeme çalışmaları tamamlandı.

 Cumhuriyet Çarşısı, Kasaplar Çarşısı, Hasan Ayyar Çarşısı, Aşağı Çarşı, Marangozlar Çarşısı, Demirciler Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı ve Sipahiler Çarşısı  yenilenen yüzüyle Mardin halkına hizmet vermeye başladı.

 Çalışmaların yürütüldüğü çarşı esnafı ise, alt yapı yenileme faaliyetlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, belediyeye teşekkür ettiler.

 İş makinası giremeyen dar çarşılarda son derece zorlu bir çalışma yapıldığını ifade eden Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; "Sit alanında bulunan ve ticaretin kalbi durumunda ki sekiz tarihi çarşıda ki çalışmaları tamamladık.Su ve kanalizasyon şebekesi yenilenen çarşıların yer döşeme çalışmaları da tamamlandı.Tarihi dokuya uygun olarak ter döşemesi  yapılan çarşılar daha güzel bir görünüme kavuştu.Bu yaptığımız çalışmaların esnafımıza daha fazla ticaret olarak dönecektir.Halkımız daha güzel sokaklarda alış veriş yapacaklar."dedi.

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2013, 00:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER