banner113

DENİZLİ’DEN MARDİN’E ÇİFT DİKİŞ

Ekonomi Bakanlığı’nın yürüttüğü projeyle Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) öncülüğünde Kızıltepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ne biçki-dikiş atölyesi kurulacak.

DENİZLİ’DEN MARDİN’E ÇİFT DİKİŞ

    Okul müdürü Gülseren Özlem Yıldız ve Giyim Üretim Teknolojisi Alan Şefi Servet Dinç’in girişimleriyle geçtiğimiz yaz tatilinde ‘GÖNÜL KÖPRÜSÜ’ projesiyle Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) ile iletişime geçildi. Küçük gelinlerin ve çocuk annelerin önüne geçmek için, kız çocuklarının okumasını, bir meslek sahibi olmasını, okullaşma oranının artmasını ve bunun getirisiyle toplumsal gelişmeye yardımcı olmak için Kızıltepe’ye bir dikiş atölyesi kurulması istendi.  DENİB Başkanı  Sayın Süleyman Kocasert, Türkiye’deki kardeşlik duygusuna da hizmet edecek olan bu projeyi hayata geçirmek için hemen çalışmalara başladı.

    Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve DENİB Başkanı  Süleyman Kocasert Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını; buralara yeni bir soluk getirecek, yeni umutların doğmasına vesile olacak adımların atılmasının sosyal bir sorumluluk olduğunun altını çizdi. .

    Bu proje kapsamında küçük gelinlerin ve çocuk annelerin önüne geçerek, kız çocuklarını bir meslek sahibi yapmak, eğitim oranını arttırmak, onları sosyal hayata kazandırıp toplumsal gelişimi arttırmak hedefleniyor.

    Diğer taraftan Okul Müdürü Gülseren Özlem YILDIZ ve Alan Şefi Servet Dinç, memleketleri olan Denizli’den bu projeye hayat veren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert’e çok teşekkür edip, “dikiş atölyesi kız çocukları için yeni bir umut ışığı olacaktır, Denizlili hemşerilerimiz bu projede bizi yalnız bırakmadıkları için mutluyuz, gururluyuz onurluyuz” dediler.

    Sanayi tipi düz dikiş makinaları, İlik- düğme, overlok, nakış makinaları ile sanayi tipi ütünün olacağı dikiş atölyesinin malzemeleri 8 Mart 2014’de Denizli’den yola çıkacak. Ekonomi Bakanı ve DENİB Başkanı’nın davetiyle okul müdürü Gülseren Özlem Yıldız ve Giyim Üretim Teknolojisi Alan Şefi Servet Dinç 8 Mart’ta Denizli’de olacaklar. Atölye ise 13 Mart 2014 de Kızıltepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde Sayın Bakanımız Nihat Zeybekçi ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert’in katılımlarıyla açılacak.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2014, 22:42

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
OKUL
OKUL - 10 yıl Önce

emeği geçen herkese teşekkürler

SERKAN İŞÇİ
SERKAN İŞÇİ - 10 yıl Önce

başarilar servet hocam

kalbine sürgün
kalbine sürgün - 10 yıl Önce

vayyy beeee

gönül köprüsü
gönül köprüsü - 10 yıl Önce

teşekkürler

faruk
faruk - 10 yıl Önce

skldpkm

SIRADAKİ HABER