banner113

Şahkulubey: Yerel hizmetlerin sağlanamadığı bir şehrin zorluklarını kadınlar yaşar

Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen programa katılmak üzere Grand Yay Oteli’ne gelen TBMM Dilekçe Komisyon Başkanı Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, kadınlar tarafından kapıda büyük bir coşkuyla karşılandı.

Şahkulubey: Yerel hizmetlerin sağlanamadığı bir şehrin zorluklarını kadınlar yaşar


AK Parti Artuklu Belediye Başkan Adayı Serdal Yay’ın eşi Serap Yay tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan, Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey konukların masalarını teker teker dolaşarak kadınlarla sohbet etti.

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kalabalık bir katılımın gözlendiği salonda selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Kadın Milletvekili, konukların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nü kutlayarak, kadınların kamu ve toplumsal yaşamın tüm alanlarına tam anlamıyla katılımı sağlanmadıkça, barışçıl ve adil toplumu oluşturmanın mümkün olamayacağını söyledi.

Bir toplumun gelişimini o toplumda yaşayan kadınların hayata etkin katılım standartlarıyla ölçülebileceğini ifade eden Gönül Bekin Şahkulubey, AK Parti hükümeti döneminde kadınların sosyal hayata daha fazla iştirak ettiğini, kız çocukların eğitimini her şekilde destekleyerek siyasi temsil alanında kadınlara daha fazla alan oluşturulduğunu belirtti.

Yerel hizmetlerin tam anlamıyla sağlanamadığı bir şehrin tüm zorluklarını kadınların omuzlarında taşımak zorunda kaldıklarını vurgulayan Şahkulubey: “Her şeyden önce bir anne ve bu şehirde doğmuş, yaşamış bir kadın olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, aralarında benim de bulunduğum ellerinde bidonlarla saatlerce sokak çeşmelerinden su dolduran Mardinli kadınların bu çilesi hükümetimiz döneminde bitmiştir.” dedi.

TBMM Dilekçe Komisyon Başkanı Mardin Milletvekili Şahkulubey, Kız çocuklarının eğitim için şehir dışına çıkamadığı, başörtülerinden dolayı eğitimlerini tamamlayamadığı günlerin çok gerilerde kaldığına işaret ederek, özellikle bölgede yaşayan kız öğrencilerin yükseköğrenim ihtiyacını karşılamak için Mardin Artuklu Üniversitesinin kurulduğunu söyledi.

Alkışlarla konuşması sık sık kesilen Milletvekili Şahkulubey, Mart Ayının sonunda gerçekleştirilecek yerel seçimlere de değinerek bu seçimlerin sadece Mardin özelinde değil bütün Türkiye’de tarihi bir seçim olduğunu ve herkesin barış sürecine, ülke istikrarına ve vatandaşa yapılan hizmetten yana oy tercihlerini kullanması yönünde çağrıda bulundu.

Şahkulubey, Meclis üyesi aday listesinin başında bir kadın adayın yer alması AK Partinin belediye yönetiminde kadınların etkin rolüne verdiği değer anlamına geldiğini kaydederek, AK Parti Artuklu Belediye Başkan Adayı Serdal Yay’ı bu hassasiyetinden dolayı tebrik etti.

Daha sonra kadınlara yönelik projelerini tanıtması için Belediye Başkan Adayı Serdal Yay’ı kürsüye çağıran TBMM Dilekçe Komisyon Başkanı Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Mardinli kadınların siyasi, ekonomik ve sosyal hayatta daha etkin ve başarılı olmaları için her platformda bu projelerin destekçisi olmaya devam edeceğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2014, 18:53

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER