Ödüllü Meal Yarışması Kayıtları Başladı

Tüm ülke genelinde düzenlenecek olan Ufka Yolculuk isimli Meal Yarışması 2.nin tarih ve konuları belli oldu.

Ödüllü Meal Yarışması Kayıtları Başladı
5 Kategoride yapılacak olan yarışma 9 Mart 2014 Pazar günü saat 10:00 da yapılacak Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları-2 adı altında düzenlenen Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi yarışması ile ilgili olarak Mardin Tarih Çevre İzcilik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adil Çelik bir açıklama yaptı.
Yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Kısa adı KAB Platformu olan Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu ve Merkezi İstanbul olan Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından Türkiye genelinde ve on-line olarak tüm dünyada gerçekleştirilecek olan yarışmayı Mardin’imizde de kısa adı MAR-ÇEV olan MARDİN TARİH ÇEVRE İZCİLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ organize etmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın izni ve Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tavsiye ettiği yarışma organizasyonumuza manevi destek sağlayan; Başta Valimiz Sayın Ahmet Cengiz olmak üzere, Belediye Başkanımız M.Beşir Ayanoğlu’na, emniyet teşkilatımıza, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlerimize, ilk, orta ve lise müdürlerimize, kaymakamlarımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, il ve ilçe müftülerimize, imamlarımıza, öğretmenlerimize teşekkür ederiz.
Öncelikle ve özellikle bize inanan, güvenen; bizi bu yolda yalnız bırakmayan; mükâfatını sadece Allah’tan bekleyerek belirlediğimiz ödüllere tamamen veya kısmen maddi destek sağlayan ve sağlamayı düşünen tüm sponsorlarımıza huzurlarınızda teşekkür ederiz. Allah razı olsun.
Ayrıca kendilerinden yarışma için destek istediğimiz, karşılığında duaların en güzeli olan “Allah Yardımcınız Olsun” diye dua ederek manevi destek sağlayan gönül insanlarına da teşekkür ederiz.

BU PROJE NASIL ORTAYA ÇIKTI? NEDEN MEAL YARIŞMASI?
Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformu tarafından yaptırılan ankete göre halkımızın % 94’ünün evinde Kur’an-ı Kerim olduğu, %78’inin evinde meal veya tefsir olduğu, %37’sinin Kur’an-ı Kerimi Arapça metninden okuyabildiği görülmüş. Aynı araştırmada çıkan sonuca göre “Allah’ın bana mesajı nedir?”, acaba “benden nasıl inanmamı ve yaşamamı istemektedir?” diye merak edip Kur’an-ı Kerimi baştan sona okuyanların oranı maalesef %5’İ geçmemiştir.
Platform, oranın bir hayli düşük olmasından hareketle, Halkı Müslüman olan bir toplumda “Meal Okuma Farkındalığı” sağlamak, Kur’an-ı Kerim Meali okuma yüzdesini artırmak için bu projeyi hazırlamıştır. Platform, bu projeyi hazırlarken oldukça titiz davranmış; tüm önyargıları ortadan kaldırmak ve amacın sadece Allah’ın rızasını kazanmak olduğu güvenini tesis etmek amacıyla yarışmacıların “Evinde Bulunan Her Hangi Bir Meal” ile yarışmaya hazırlanabileceğini ifade etmiş, belirli bir MEAL DAYATMAMIŞTIR.
Bu projenin en önemli iki amacı;
1. Yediden yetmişe, aileleri ALLAH’IN SON MESAJIYLA buluşturup “O’nun Rızasını kazanmak”
2. Müslümanların kendi kişisel/grupsal söylemlerine, eylemlerine, düşüncelerine alet etmeden; Kur’an’dan kendi düşüncelerine ve haklılığına deliller uydurmadan; ÖNYARGIDAN UZAK, SAF, DURU, DİNGİN BİR KALP İLE ALLAH’IN KELAMINI OKUMALARINI SAĞLAMAKTIR.

Geçen yıl, Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları-1 olarak ilki düzenlenen yarışmada son devrin büyük âlimlerinden Merhum Ömer Nasuhi Bilmen Hocamızın “İslam İlmihali” kitabı kaynak eser olarak kullanılarak, halkımızın abdest, namaz, oruç, hac, zekât, ahlak, adalet vs konularında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amaçlanmıştı.
Bu yıl Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları-2 adıyla düzenlenen “Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması” için ülke hedefi en az 250.000 olarak belirlenmiştir. MARDİN TARİH ÇEVRE İZCİLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİMİZ MARDİN geneli için en az 2000 kişinin katılmasını hedeflediği yarışmaya, şu ana kadar 1400 civarında kişi kayıt yaptırmıştır. Yarışmaya kaydın artacağını umuyor ve bekliyoruz.
Yarışma 5 ayrı kategoride gerçekleştirilmektedir:
A Kategorisi: Katılımcıları 14 yaş altı; 32 sure,102 sayfa
B Kategorisi: Katılımcıları 14-19 yaş arası; 34 sure,167 sayfa
C Kategorisi: Katılımcıları 19 yaş ve üzeri; 44 sure, 257 sayfa
D Kategorisi: Katılımcıları din görevlileri, ilahiyat mezunları, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri; 44 sure, 257 sayfa
E Kategorisi: On-line katılımcılar; 44 sure, 257 sayfa
Yarışmaya on-line (internet üzerinden) katılacak olanlar. Bu kategoride yaş sınırı gözetilmemektedir. Görme engelliler de bu kategoride yarışacaklardır.
Allah’ın Son Mesajını herkese ulaştırmayı hedefleyen proje kapsamında, mahkûmların da yarışmaya katılımları için gerekli yasal izinler alınmıştır.Mardin,Midyat ve Kızıltepe cezaevleri ziyaret edilmiştir.
Yarışmaya kayıtlar www.ufkayolculuk.com adresinden kolaylıkla yapılabilmektedir.

BAŞVURULAR 31 OCAK 2014 TARİHİNDE SONA ERECEKTİR.
Katılımcılar Allah’ın vereceği manevi mükâfatın yanında, hem Ülke Geneli hem İl geneli için belirlenen ödüller için yarışacaklardır.

GENEL ÖDÜLLERİ (A-B-C-D) MARDİN İL ÖDÜLLERİ (A-B-C kategorilerinde)
Kategori birincileri için 2 adet umre + 2500 TL 1.000TL
Kategori ikincileri için 1 adet umre + 1500 TL 750 TL
Kategori üçüncüleri için 1 adet umre + 500 TL 500 TL
Kategori 4 – 10 için iPad Mini
81 ilde ve ilçelerin büyük bir kısmında gerçekleştirilmesi planlanan yarışmada katılımcılara çoktan seçmeli 100 soru sorulacaktır. Test usulü ile gerçekleştirilecek sınavın değerlendirmesinde 4 yanlış cevap, 1 doğru cevabı götürecektir.
Ayrıca yarışmacıların hazırlanmalarını kolaylaştırmak ve kafalarındaki soru işaretlerini giderebilmek amacıyla www.ufkayolculuk.com internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında hem yarışma ile ilgili video sunumları hem de sürekli güncellenen ödüllü örnek sorular yayınlanmaktadır.
9 Mart 2014 günü saat 10’da tüm Türkiye’de ve on-line olarak internette aynı anda başlayacak olan yarışma için katılımcılar sınav yeri bilgilerini www.ufkayolculuk.com üzerinden öğreneceklerdir.
Yarışmanın Türkiye Ödülleri İstanbul’da 13 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek törenle sahiplerine takdim edilecektir. İl ödül töreni tarihi daha sonra belirlenecek ve www.marcev.net adresinde ilan edilecektir. Yarışmayla ilgili daha detaylı bilgi www.ufkayolculuk.com adresinden öğrenilebilir.”

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2014, 18:06

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER