banner113

Ş. Êli Temel Kültür Merkezi ilklere imza atıyor

Ş. Êli Temel Kültür Merkezi, bir çok alandaki çalışmalarıyla gençler ve çocuklar için bir kültür- sanat alanı yaratıyor.

Ş. Êli Temel Kültür Merkezi ilklere imza atıyor


Yeni başlayan ücretsiz okul öncesi eğitim hizmeti ile ana dilde eğitimin de verildiği Ş. Êli Temel Kültür Merkezi sadece genç kadınlardan oluşan Reviyen Azadi müzik grubu ile de bu yaş grubunda bir ilki başarıyor. Bağlama, gitar, erbane ,çocuk korosu, folklor ve tiyatro alanında yaklaşık yüzelli kursiyere ders veriliyor.

Ş. Êli Temel Kültür Merkezi, gençliği yozlaşmaya teşvik eden günlük tüketim duygularına hitap eden sanat anlayışına karşı sanatın ilerici, toplumcu ve kalıcı değerler üretmeye dönük özünü ortaya çıkartan bir alandır.

 

‘Anadilde okul öncesi eğitim’

Kültür Merkezi bünyesinde açılan ve anadilde ücretsiz okul öncesi eğitim veren kursta Kürtçe eğitim veriliyor. Aileler bu projeye yoğun ilgi gösteriyor.

 

‘Liseli genç kadınlar bir ilki başarıyor’

Şehit Eli Temel Kültür Merkezinin 'Reviyen Azadi' adlı genç kadınlardan oluşan müzik grubu ise bu yaş grubunda kadınların bir araya gelerek kurduğu ilk müzik grubu olarak dikkat çekiyor. Tamamı lise öğrencisi olan genç kadınlardan oluşan, sahne alan, müzikal anlamda kendilerini geliştiren baştan sona kadın emeğinin ve çalışmasının ürünü olan grup, geleneksel anonim müzikleri farklı bir aranje ile sahne de seslendiriyor. Geleneksel ve güncel şarkıları farklı bir aranje ile bu yaşlarda seslendiren ilk Kürt kadın müzik grubudur.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2014, 12:07

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER