banner113

Kızıltepe Belediyesi kendi bünyelerinde “Kadın Masası” açtı

Kızıltepe Belediyesi kendi bünyeleri altında kadınların kendi sorunlarını daha rahat ifade etmelerini sağlamak için “Kadın Masası” nın açılışını gerçekleşetirdi.

Kızıltepe Belediyesi kendi bünyelerinde “Kadın Masası” açtı
Kızıltepe Belediyesi kadınların kendi sorunlarını daha rahat bir şekilde ifade etmelerini sağlamak amacı ile kendi bünyeleri altında Kızıltepe Belediyesi hizmet binasında “Kadın Masası” nın açılışını gerçelşetirdi. Açılışa Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, BDP Kızıltepe Eş Belediye Başkan adayları İsmail Asi ve Leyla Salman, BDP Kızıltepe İlkçe yöneticileri, NUDA Kadın merkezi çalışanları,DİSK,Tümbelsen temsilcileri ve Kızıltepe Rengin Radyo çalışanları katıldı.

Açılışı yapan BDP Kızıltepe Eş İlçe Başkanı Gülê Bilge burda kısa bir konuşma yaptı. Bilge, belediyeni bu hizmetinden dolayı çok memnun olduklarını ifade ederek kadınların artık kendilerini çok rahat edebilceklerini söyledi. BDP’nin eş başkanlık sistemi ile beraber böyle bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Bilge, “Kadınlar daha önce kendilerini rahat bir şekilde ifade edemiyorlardı. Yapılan eş başkanlık sistemi ile beraber bizler bu şekilde bir masa açma gereksiniminde bulunduk. Böylece artık kadın arkadaşlar kendilerini çok rahat bir şekilde ifade edebilecekler” dedi.

Ardından konuşan Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Salman;”Göreve geldiğimiz süre içerisinde ilçemizin sorunlarını acil öncelikli, orta ve uzun vadede yapılması gerekenler olarak planladık ve çalışmalarımızı da bu çerçevede yürüttük. Kızıltepe Belediyesi olarak kadın politikaları noktasında geçmişten bugüne kadar kadınların kent içinde yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla bir dizi çalışma gerçekleştirdik. Özellikle yerel yönetim hizmetlerinin belki yüzde elli fazlasından doğrudan kadınlar etkileniyor ama belediyelere sirkülasyon, öneri ve şikayetler talebiyle daha çok erkekler geliyor. Fakat biz kadınların da öneri, şikayet ve taleplerini almak amacıyla özellikle sokaklarda kadınlarla buluşmayı hedefledik. Doğrudan kadınlara yönelik çalışmalardan etkilenen hedef kitle olarak onların öneri ve görüşlerini özellikle bire bir yüz yüze almak istedik. Bu amaç doğrultusunda Kadın Masası oluşturduk." dedi.

Yapılan açılışın ardında ziyaretçilere ikram bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2014, 23:07

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER