banner113

KIZILTEPE EĞİTİM SEN TURNUVASI SONA ERDİ.

Kızıltepe Eğitim-Sen 10. geleneksel halı saha turnuvasını bugünkü final karşılaşması ve ödül töreniyle sona erdi.

KIZILTEPE EĞİTİM SEN TURNUVASI SONA ERDİ.

Aydın Erdem ile Şerzan Kurt anısına gerçekleştirilen futbol turnuvası oynanan final karşılaşması ile sona erdi.

 

Eğitim Sen Kızıltepe Temsilciği tarafından Gökdoğ Spor mağazası sponsorluğunda bu yıl Aydın Erdem ile Şerzan Kurt anısına gerçekleştirilen futbol turnuvası oynanan final karşılaşması ile sona erdi.

 

Eğitim Sen Kızıltepe Temsilciliği tarafından 10'uncu kez düzenlenen ve bu yıl Aydın Erdem ve Şerzan Kurt anısına yapılan halı saha futbol turnuvası sona erdi. Turnuva Olimpik Halı Saha'da Vatan İlköğretim Okulu ve 100. yıl İlköğretim Okulu arasında gerçekleşen final maçı ile sona erdi. Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, BDP İl Başkanı Reşat Kaymaz, BDP İlçe Başkanı Fettah Tekin, KURDİ-DER, MEYA-DER, Eğitim Sen, KESK, HDP, HDK, TUHA-DER Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği (Çev-Gön) Başkanı Menduh Çakar üyelerinin yanı sıra yüzlerce kişi final maçını izledi.

 

Karşılaşmayı 5-0 kazanan Vatan İlköğretim Okulu turnuvanın birincisi olurken, karşılaşma sonunda dereceye giren takımlara ödülleri verildi. Ödül töreninde konuşan Eğitim Sen Kızıltepe Temsilcisi Baran İlhan, turnuva ile kapitalist modernitenin insanları robotlaştırdığı ve bencilleştirdiği bir ortamda bir nebze de olsa toplumsallaşmayı ve dayanışmayı amaçladıklarını belirterek, "Kürt sorununda çözüm sürecine girdiğimiz bu günlerde daha fazla örgütlülük ve dayanışmanın önemli olduğuna inanıyoruz. Turnuvamızın da bu amaca hizmet ettiğine inanıyor endüstrileştiren futbolun aksine sporun daha fazla topluma, bedene ve zihne hizmet etmesi gerektiğine inanıyoruz. Umuyoruz ki insanlarımızın ölmediği, özgür ve onurlu geleceğin inşa edildiği günleri hep birlikte kuracağız" şeklinde konuştu.

 Belediye Başkanı Ferhan Türk, bu turnuvayı şehitlerimiz adına düzenlediği için mutluyum. Umuyoruz ki o günleri geride bırakacağız artık. O acı günleri görmeyeceğiz, bu duygularla emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

 Konuşmaların ardından turnuvada birincilik kupası Vatan İlköğretim Okulu'na, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla bedenini ateşe veren Mehmet Yalçın'ın annesi tarafından verildi. İkincilik kupasını kazanan 100. Yıl İlköğretim Okulu takımı ise kupayı Uğur Kaymaz'ın annesinin elinden aldı. Üçüncülük kupası ise Aydın Erdem'in annesi tarafından Bozhöyük İlköğretim Okulu takımına verildi. Tören turnuvaya ilk defa katılan okullara verilen plaketle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2013, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER