Genç MÜSİAD Rize ve Mardin Şubeleri Kardeşliğin Simgesi Oldu

Genç MÜSİAD Mardin Şubesi çözüm sürecini desteklemek için ‘Barışın Gençleri Karadeniz Yollarında’ sloganıyla çıktıkları Karadeniz gezisinde Genç MÜSİAD Rize Şubesi’ni ziyaret ederek iki gün boyunca Rize’de misafir oldular.

Genç MÜSİAD Rize ve Mardin Şubeleri Kardeşliğin Simgesi Oldu

Ziyaret programın birinci gününde Genç MÜSİAD Mardin üyeleriyle çay bahçesi gezilerek çay fabrikasında bilgilendirme yapıldı. Çayeli’nde düzenlenen öğle yemeğinde Çayeli Belediye Başkanı Mustafa BALTACI genç işadamlarıyla bir araya gelerek çözüm sürecine gençlerin vermiş olduğu destekten ve  Mardinli gençleri Rize’de ağırlamaktan duymuş olduğu sevinci ifade etti. Genç MÜSİAD Mardin ve Rize Şubesi üyeleri yaptıkları bir dizi ziyarette,  Rize Valisi Nurullah ÇAKIR, Rize Belediye Başkanı Halil BAKIRCI ve Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet ERDOĞAN’ı  makamlarında ziyaret ederek gençlerin çözüm sürecine verdikleri destek ve bu kapsamda başlattıkları çalışmalardan söz ettiler. kendilerine.  Rize Belediyesi tarafından düzenlenen deniz turuna katılan genç iş adamları, Rize’yi deniz üzerinden izleme fırsatı buldular. Programın ikinci gününde Mardinli gençlere Rize’nin simgeleri ve yöresel değerleri tanıtılarak, Rize Kalesi, Ziraat Çay Bahçesi ve Ayder gezisi düzenlendi.

Rize ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Genç MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Gazi YILDIZ, “İçinde bulunduğumuz tarihi barış sürecinin hem tarafları, hem tanıkları olarak cumhuriyet tarihinden bu güne gelişen ve bu gün çözmeye çok yaklaştığımız bu sorun ülkemizin gelişmesini sekteye uğratan en önemli problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu süreç derin bir geçmişe sahip olup ülke insanlarına zarardan başka bir etkide bulunmamıştır. Bu savaşta hayatını kaybedenlerin yaş ortalaması 20-25 dolaylarında olduğuna göre bu süreç en çok gençleri ve gelecek nesilleri doğrudan etkilemektedir. İnsan hayatının en verimli olduğu bu yaşlardır. Gençliğimiz bu yaşlarda bu kavganın getirdiği ideolojik, milliyetçi ve daha birçok fikrin etkisinde kalarak hayatının en verimli yıllarını bu fikirlerin arkasında siyasi aktörlerin ve fikir adamlarının ürettiği komplo teorileri savaş hikâyeleri ve yanlış tarihi süreçler ile heba etmektedir. Ancak biliyoruz ki, ümmetin gençleri bu köklü tarihe sahip Anadolu topraklarında yetişen insanların amacı; insanlığın yararına, ülkesini sosyal-kültürel-ekonomik-teknolojik kalkınmasını sağlayacak, küreselleşen dünyada söz sahibi olacak fikirler geliştirmek olmalıdır. Bugün geçmişimizde yaşadığımız bu sorundan ders alınmış bir şekilde sağlam, bilinçli ve sağduyulu adımların atılmasını destekleyen gençler olarak Karadeniz ziyaretleri için yola çıktık ve programımıza Rize’den başladık. Bizi kaynaştıran, bir araya getiren, paylaşımlarımızı sağlayan Rize’nin güzellikleriyle tanıştıran bu süreçteki kararlılığımız ve Genç MÜSİAD kimliğimizdir. Genç MÜSİAD Rize Şubesine misafirperverlikleri ve ilgileri için teşekkür eder, kendilerini Mardin’de misafir etmek isteriz.” diyerek Genç MÜSİAD Rize Şube Başkanı Esra ALEMDAROĞLU’na plaket takdim etti.

Genç MÜSİAD Rize Şube Başkanı Esra ALEMDAROĞLU programla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Genç MÜSİAD üyelerini bir araya getiren gönül birliği ve gönüllülüğümüz nerde olursak olalım kendisini hissettirmekte ve yaptığımız çalışmalara yansımaktadır. Mardin Şubesinin kilometrelerce yolu yılmadan yorulmadan çözüm sürecine destek olmak, birlik ve beraberliğin önemini güzelliğini yaşatmak ve gençlerin de yapabileceği  şeyler olduğunu göstermeleri örnek bir davranıştır. Yeşille mavinin bütünleştiği Rizemizde, Mardin Şubesini misafir etmek onlara ilimizin doğal güzelliklerini yöresel değerlerini tanıtarak yaşatmak bizim için mutluluk verici. Yaptığımız istişare toplantıları ve ziyaretlerle, gençlerin bir arada daha güçlü olduğunu ve daha emin adımlarla ilerlediklerini bir kez daha gösterdik. Genç MÜSİAD bizleri bir araya getiren tanışmamıza vesile olan bir çatı ve bizler Genç MÜSİADlı olmaktan Genç MÜSİAD’da olmaktan her zaman gurur duyduk. Bu ziyaretle de Rize ve Mardin arasında kardeşlik köprüsü kurduk, paylaşımlarımızla aramızdaki bağı güçlendirdik. Genç MÜSİAD Mardin şubesine, başta şube başkanı Gazi YILDIZ olmak üzere tüm üyelerine  samimiyetleri, iyi niyetleri ve çözüm süreci için vermiş oldukları mücadele için teşekkür ederiz.” diyerek Genç MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Gazi YILDIZ’a ve misafirlere hediyelerini takdim etti.


Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2013, 01:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER