banner113

Yeşil Kampüs ve orman sahası için herkes el ele

Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsünün mesire ve ormanlık alana dönüştürülmesi çalışmaları kapsamında uzun süredir devam eden ağaçlandırma faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla fidan dikerek üniversiteye destek veren emniyet mensupları, öğrenci ve öğretmenler örnek bir dayanışma örneği gösterdiler.

Yeşil Kampüs ve orman sahası için herkes el ele

Mardin İl Emniyet Müdürü Derviş Kara, güvenlik mensupları ve Mardin merkeze bağlı 8 ilköğretim okulu öğrencileri ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen ağaçlandırma faaliyetleri sırasında “Fidan dikiminde dikkat edilmesi gereken hususlar” hakkında ayrıntılı bilgi sunan Mardin Artuklu Üniversitesi Kızıltepe Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yaşar Kasap, ağaçlandırma ve çevre bilinci oluşturma hizmetlerinin en az eğitim ve öğretim kadar önemli olduğuna dikkat çekerek katılımcılara çevreye gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Bir şehirde orman varlığına sahip olunması ve toprakların korunarak yeşillendirilmesinin yaşamsal bir önem taşıdığına dikkati çeken Yaşar Kasap, Mardin Artuklu Üniversitesinin altyapı ve üstyapı alanlarında gösterdiği atılımlara paralel olarak doğanın korunması ve çevre bilincinin artırılması konularında da duyarlı bireylerin yetiştirilmesinin üniversitenin ana öncelikleri arasında yer aldığını belirtti.

 

 

Bu güne kadar üniversiteye bağlı yerleşkenin ağaçlandırılması çalışmaları kapsamında 70 bin fidanın ekildiğini açıklayan Kasap : ” Üniversitemiz yerleşkelerinde yer alan ağaçsız sahalara, iklim şartlarına uygun fidan ve ağaçların tespitini yaparak dikimlerini gerçekleştirdik. Bu çalışmaların sonucunda Mardin’in orman ve mesire sahasını artırma hedefinden de hareketle üniversitemizce son üç ayda bölge iklimine uyumlu 5000 ağaç dikimi sağlandı.” dedi.

Üniversite yerleşkesinin ağaçlandırılarak oluşturtulacak orman ve mesire sahalarının yapılması  sonucunda, bölge iklimine mikro düzeyde de olumlu etki edebilecek bir hâle geleceğini vurgulayan Prof.Dr.Kasap;

"Üniversitemizi sadece akademik bir faaliyet merkezi olarak değil, fiziki görüntüsü ile de öğrencilerimize ve halkımıza hitap edecek, öğrencilerin iyi zaman geçirecekleri bir yer haline getirmeye çalışıyoruz. Üniversite gençliğinde doğa koruma bilincini geliştirmek için kampüs alanı içindeki boş alanların tamamını ağaçlandırma ve Yeşile bürünmüş bir Artuklu Üniversitesi hedefi için mücadele veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Çevre sorunlarının gün geçtikçe kendisini daha çok hissettirdiği günümüzde çevre konusunda duyulan kaygıların toplumsal alanda bir çevre bilincine dönüşmesi ve bireyin doğaya karşı olumlu ve uzlaşıcı bir algı oluşturması için akademya olarak sürekli gayret sarf ettiklerini kaydeden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ise “Her zaman vurguladığımız gibi şehriyle bütünleşen bir üniversite olma vizyonundan hareket ediyoruz. Kampüs alanımızda oluşturulacak orman ve mesire alanları Mardin halkının üniversiteyle bütünleşmesinde aktif bir rol oynayacaktır.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2013, 00:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER