banner113

“Çatışmaların Çözümünde Sivil Toplumun Rolü” konulu yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.

Berghof vakfı tarafından İstanbul Point Otelde “Çatışmaların Çözümünde Sivil Toplumun Rolü” konulu yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.

“Çatışmaların Çözümünde Sivil Toplumun Rolü” konulu yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.

Ali Bayramoğlu, Cengiz Çandar, Hans Giessman, Kuzey İrlanda Barış ağı Direktörü Avilla Kilmuray, Etyen Mahçupyan, Yavuz Baydar, Ayşegül Doğan, Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi, Şırnak Baro Başkanı  Av. Nuşirevan Elçi, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk ünsal, Cengiz Aktar, Bejan Matur'un katıldığı yuvarlak masa toplantısına Mardin’den  USTAD Başkanı Ahmet Akgül katılarak görüşlerini paylaştı.

Toplantının verimli geçtiğini söyleyen USTAD Bakanı Akgül, Çatışmaların çözümünde sivil toplum kuruluşlarının ne gibi görevler üstlenebileceği ile ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu ifade etti.

USTAD’ın sivili inisiyatif çalışmaları kapsamında bir çok projesi olduğunu ifade eden Akgül, milletin devlet için var olduğu bilincinin, yerini devletin millet için var olduğu bilincine bırakmaya başladığını ve bu yüzden sivil toplum kuruluşlarına büyük işler düştüğünü söyledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2013, 00:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER