banner113

Tekkiraz Belediye Başkanı Türk'ü makamında ziyaret etti

Ordu'nun Tekkiraz Belediye Başkanı Hüseyin Necdet Yılmaz, ailesiyle birlikte Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk'ü ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Tekkiraz Belediye Başkanı Türk'ü makamında ziyaret etti
Ordu'nun Tekkiraz Belde Belediye Başkanı Hüseyin Necdet Yılmaz ve ailesi Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk'ü makamında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yılmaz ve ailesini, Belediye Başkanı Türk, başkan yardımcıları Leyla Salman ve Burhan Kurhan karşıladı.

Ziyaret sırasında konuşan Yılmaz, "İnsanlar Güneydoğu'yu görünce önyargılarından kurtuluyor. Karadeniz'deki insanları buralara getirsek, onlar buraları görse, tanısa önyargıları değişecektir. Devletin yapması gereken öncelikli şey, insanların birbirini tanıması için ortam hazırlamasıdır. Yaradanın hepimizin eşit yarattığını görüp, ona göre adaleti eşit bir şekilde paylaşmak önemli" dedi. Yılmaz, bölge illerini medyada takip ettikleri için farklı algıladıklarını söyleyerek, şöyle devam etti: "Güneydoğu'nun bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum. Her tarafı ova. Televizyon kanallarından ve medyadan takip ettiklerinde insan Kızıltepe'de hayat olmadığını zannediyor. Oysa Kızıltepe'ye baktığımızda öyle olmadığını görüyoruz. Kızıltepe Belediyesi'nin her yerde çalışma yürüttüğünü görmek insanın hoşuna gidiyor." Yılmaz, Türk'ün cezaevi çıkışını televizyondan takip ettiğini ve Türk'ü o an ziyaret etmek istediğini dile getirdi.

Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk ise, Yılmaz ailesinin ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iş yoğunluğundan fırsat bulduğunda Karadeniz'i gezmek istediğini kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından Türk, Yılmaz'a Kürtçeye çevrilmiş dünya klasiklerini hediye etti. Yılmaz ise, "Sizin bizim dilimizi konuştuğunuz gibi keşke biz de sizin dilinizi konuşabilseydik" dedi.



 
 

 

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2013, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER