banner113

“Üniversite Halk Oyunları Ekibi” mest etti

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası kutlamaları kapsamında Atatürk Kültür merkezinde düzenlenen etkinliklerde sahne alan “Mardin Artuklu Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi” sergilediği yöresel halk oyunları ile seyircileri adeta büyüledi.

“Üniversite Halk Oyunları Ekibi” mest etti

İl Protokolü ve emniyet mensuplarının yanı sıra üniversite  öğrencileri ve vatandaşların tamamen doldurduğu salonda, Mardin yöresine ait Cirane ,Delilo, Keçkane, Şerizbin gibi değişik melodi ve ritimlerden oluşan yöresel oyunlarıyla büyük bir performans ortaya koyan “Halk Oyunları Ekibi” izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Üniversitenin farklı bölümlerinde eğitim gören 16 kız öğrenciden oluşan “Mardin Artuklu Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi” nin 14-19 Mayıs tarihleri arasında Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından İzmir’de düzenlenecek “Üniversiteler Halk Dansları Şenliği” ne katılacağı bilgisini veren Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Gül, şenlik kapsamında düzenlenecek halk oyunları yarışmasında iddialı olduklarını belirtti.

Mardin folklorunun önemli bileşenlerinden biri olan halk oyunlarının çeşitlilik ve kapsam bakımından zenginliğiyle dikkat çektiğine vurgu yapan Sedat Gül, halk oyunlarının paylaşmayı ve kendini ifade etmeyi öğrettiğini kaydederek;

“Halk Oyunlarının bu özelliklerinden yola çıkarak, öğrencilerimizin bireysel gelişiminin yanı sıra toplumsal gelişiminin de sağlanmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.” dedi.

Gül, “Üniversiteler Halk Dansları” yarışmasında “Otantik Dal” da yarışacaklarını ve üniversite ekibini sergileyecekleri yöresel halk oyunları ve yöresel kostümlerle Mardin’nin tanıtımında kültür elçisi şeklinde nitelendirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mardin, halk oyunları açısından eşsiz bir laboratuvar gibidir. Şu ana kadar, Mardin yöresinde tespit edilen birçok halk oyunu, belki de bölgenin en zengin oyun karakterine sahip iller arasında yer aldığını ispatlamaktadır. Bir kültür ve medeniyetler beşiği olan Mardin'de, hemen hemen her yerde ayrı oyunlar, ayrı giysiler ve ayrı müziklere rastlanmaktadır. Bu da çok kültürlü bu kadim şehrin bu alandaki zenginliğinin bir göstergesidir.”

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2013, 01:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER