banner113

MARDİN VALİ VE VALİ YARDIMCISI EŞLERİ DERİ ÇANTA ÖĞRENCİLERE DAĞITI.

Mardin Halk Eğitim Müdürlüğünün ‘Deri Çanta İmalatı ve Saraciye Kesimcisi’ adlı adlı SODES Projesiyle Mardinli kadınların el yapımı deri çantalar kız öğrenciler arasında büyük ilgi gördü.

MARDİN VALİ VE VALİ YARDIMCISI EŞLERİ  DERİ ÇANTA ÖĞRENCİLERE DAĞITI.
Deri Çantalar Derik Lisesnde okuyan  kız Öğrencilere hediye Edildi

 

Mardin Valisi Turhan Ayvaz'ın eşi Fatma Ayvaz, Vali Yardımcısı ve Derik eski Kaymakamı Hüseyin Avcı'nın eşi Ebru Avcı, Mazıdağı Kaymakamı'nın eşi Esra Çelik ile birlikte dün Mardin’in Derik ilçesini ziyaret etti. Fatma Ayvaz ve beraberindeki heyeti Derik Kaymakamı Ahmet Demirci ve eşi İlknur Demirci karşıladı.

 

Mardin Derik ilçesindeki Sosyal Destek Program (SODES) projesinden faydalanan öğrencilere; Mardin Valisi Turhan Ayvaz’ın eşi Fatma Ayvaz tarafından Mardin Halk Eğitim Müdürlüğü SODES projesi kapsamında Mardinli kadınlar tarafından yapılan el yapımı deri çantalar hediye edildi.

             Derik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Umut Kızlar” adlı SODES projesinden faydalanan kız öğrencilere verilen el yapımı deri çantalar kız öğrenciler arasında büyük ilgi gördü. Mardin Halk Eğitim Müdürlüğünün ‘Deri Çanta İmalatı ve Saraciye Kesimcisi’ adlı SODES Projesi kapsamında Mardinli kadınların el emeği göz nuru olarak yaptığı deri çantaları Mardin Valisi Turhan Ayvaz’ın eşi Fatma Ayvaz tarafında öğrencilere tek tek dağıtılması Derikli kız öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandı.


              Derik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman, “Umut Kızlar” adlı SODES projesi sayesinde ihtiyacı olan kız öğrencilere eğitim ve öğretimlerine devam etmesi için eğitim materyalleri ve burs verileceğini” belirterek "Proje kapsamında Derik İlçe Milli Eğitim olarak kızlarımızın okula devamının sağlanması için 50 kızımıza eğitim materyallerinin dağıtılacağı, 6 ay burs verileceği ve sosyal-kültürel ihtiyaçlarına katkıda bulunmak için bir İstanbul’un tarihi, turistik, kültürel yerlerini ve üniversitelerini gezdirmeyi planlıyoruz. Projemiz sayesinde kızlarımızın okula devamının sağlanması ve etkin bir şekilde eğitim öğretim hayatına katılımı artacaktır. Ayrıca SODES projesi kapsamında yapılan deri çantaların başka bir SODES projesi kapsamında hediye olarak dağıtılması bizleri memnun etmiştir. Bu nedenle çanta dağıtımına iştirak eden ve katkı sunan sayın valimizin eşi Fatma Ayvaz hanımefendiye ve projemize katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." diyerek düşüncelerini ifade etti.

Deri çantayı  Mardin Valisi Eşi Fatma Ayvaz’ın elinden alan Lise 10.sınıf öğrencisi Rozerin Ecer,11.sınıf öğrencisi Rahime Adal ve 10.sınıf öğrencisi Zeynep Özüçalışır  adlı öğrenciler mutlulukları gözlerinden okurken”Çok mutluyuz hayatımızda ilk defa böyle bir şey görmekteyiz.Valilerimizin ve kaymakamlarımızın eşleri bizlere çanta hediye etmelerine sevindik.Kendilerine  çok teşekkür ediyoruz.”diye ifade ettiler.

 

Emrullah  KARAKAŞ

DERİK / MARDİN TİME

     TEMSİLCİSİ

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2013, 23:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER