banner113

İslam Dünyası ve Küresel Barış Üniversitede masaya yatırılacak

Mardin Artuklu Üniversitesi, Risale Akademi, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı (İİKV) ve Akademik Araştırmalar Vakfı (AKAV) tarafından “İslam Dünyası ve Küresel Barış” konulu “Uluslararası Hutbe-i Şamiye Sempozyumu” önümüzdeki Cuma günü Mardin’de düzenlenecek

İslam Dünyası ve Küresel Barış Üniversitede masaya yatırılacak
Mardin Artuklu Üniversitesi Konferans Salonunda Bediüzzaman Said Nursi’nin Şam Emevî Camisi’nde Arapça olarak verdiği ve “İslam Birliği” üzerine kurulu “Hutbe-i Şamiye” ışığında “İslam Dünyası ve Küresel Barış” ı ele alan ve üç gün sürecek geniş kapsamlı “1.Uluslararası Hutbe-i Şamiye Sempozyumu” Mardin Artuklu Üniversitesi’nin konferans salonlarında eşzamanlı oturumlar şeklinde yapılacak.



Mardin Artuklu Üniversitesi, Risale Akademi, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı (İİKV) ve Akademik Araştırmalar Vakfı (AKAV) tarafından 12-14 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek uluslararası sempozyuma, farklı ülkelerden siyaset, tarih ve ilahiyat araştırmaları alanında çalışmaları bulunan birçok akademisyen ve bilim adamı katkıda bulunacak.



Hutbe-i Şamiye’nin ilk olarak 1911 yılında verildiğini aradan 102 sene geçmiş olmasına rağmen gündemini kaybetmeden hala araştırmalara konu olduğunu belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay; bunun ,Said Nursî’nin Müslüman toplulukları analizi ve manevî yaklaşımlarının bütün İslam aleminin ihtiyaçlarına hitap etmeye devam ettiğinin bir kanıtı olduğunu ifade etti



Hutbe-i Şamiye’nin yirmi birinci yüzyılın içinden çıkılamaz bir görünüm arz eden problemleriyle de alakalı yaklaşımları barındırdığını belirten Prof. Dr. Omay, şu ana kadar Türkiye’de bu alanda yapılmış en geniş kapsamlı ve katılımlı sempozyuma üniversite olarak ev sahipliği yapmanın memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde 12-14 Nisan tarihinde Mardin’de gerçekleştirilecek “1.Uluslararası Hutbe-i Şamiye Sempozyumu” na Türkiye, Amerika, İngiltere, Cezayir, Nijer, Endonezya, Rusya, Singapur, Nijerya, Irak ve Mısır gibi ülkelerden birçok bilim adamı,uzman araştırmacı ve akademisyen katılacak.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2013, 00:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER