banner113

USTAD,Meclise Başörtüsü İle Girecek Milletvekillerine Destek verdi.

Mardin'in düşünce kuruluşu Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Derneği (USTAD),Meclise Başörtüsü İle Girecek Milletvekillerine Destek verdi,

USTAD,Meclise Başörtüsü İle Girecek Milletvekillerine Destek verdi.
Yapılan basın açıklamasında;

Demokratikleşme paketinde açıklanan hususlardan birisi de kamuda başörtü yasağının sona erdirileceğine dair Sayın Başbakanın açıklaması idi.

Nitekim ülkenin gerçek ihtiyacından değil, suni gerilimlerden türetilerek mütedeyyin kesimi yıllarca rencide eden ve herhangi bir yasal zemini olmayan 28 Şubat ürünü yasakların sona eresi ile birlikte devletten hizmet alan veya hizmet veren herkesin önündeki çağdışı engel kaldırılmış oldu.

Kamuda başörtü serbestisinin ardından bu yıl kutsal haz farizasını eda eden milletvekillerimizin dini inancı gereği Meclise başörtü ile girmelerinde ne hukuki, ne ahlaki, nede vicdani hiç bir engel bulunmamaktadır.

Allah’ın emri gereği örtünmeyi farklı mecralara çekecek, siyasi hesap bahanesi ile niyet okuyacak insanların göstereceği tutum art niyetli bir tutum olacaktır.

Her defasında özgürlük ve demokrasiden dem vuran insanların söz konusu başörtülü milletvekili olunca göstereceği olumsuz veya duyarsız tepkinin, 28 şubat cuntasının tavsiye kararlarını milletin meclisinde devam ettirmek isteyenlerin tepkisi olacağını belirtmek istiyoruz.

Halkın iradesinin kendini hissettirdiği daha sivil ve özgürlükçü bir Türkiye Büyük Millet Meclisi yerine milletin iradesi doğrultusunda seçilmiş başı açık veya kapalı milletvekillerini milletin Meclisine layık görmeyen jakoben davranışların geçmişte millet tarafından sandıkta cezalandırıldığı unutulmamalıdır.

Bu vesile ile USTAD Sivil İnisiyatif Masası olarak bizler, başta Mardin milletvekilimiz Sayın Gönül Bekin Şahkulubey’i ve diğer milletvekillerimizi bu kararlarından dolayı kutluyor, özgürlüğünü ilan etmemiş bir meclisin özgür milleti kavramından bahsedilemeyeceğinden hareketle almış oldukları kararı destekliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur


Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2013, 00:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER