banner113

NUSAYBİN’DE SİNANOĞLUNA SEVGİ GÖSTERİSİ

Mardin Ak Parti Büyükşehir Day Adayı Ali Sinanoğlu Provakasyon Söylentilerine Kulak Asmadan İlçede Esnaf Ziyarteleirni Sürdürdü.

NUSAYBİN’DE SİNANOĞLUNA SEVGİ GÖSTERİSİ

            Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ali Sinanoğlu'na Nusaybin ilçesinde gerçekleştireceği esnafları ziyaret öncesinde,esnafları ziyaret etmesi durumunda bazı provokasyonlarla karşılaşabileceği uyarılarını dinlemeden iki gün süre ile gezi ve ziyaretlerini sürdürdü.

                Ali Sinanoğlu, aday adaylığını açıkladığı günden beri Mardin ve ilçeleirnede ziyaretlerini sürdürüyor. Merkez ve ilçelerde billboardlarda yoğun bir tanıtım kampanyası başlattı. İlçe teşkilatlarını ve ilçe esnafları ile ilçe yöneticilerini de  ziyaret eden Sinanoğlu, vatandaşların,esnafın ve ilçenin temel sorunlarını dinliyor.

                 Nusaybin İlçesinde yapacağı ziyaret öncesinde “esnafların arasına girmeyin büyük bir provokasyon  olabilir” yönünde haberler ortalığa sürüldü ancak  bunları kayda değer bulmayarak ziyaretlerine devam etti.

              Nusaybin ilçesinde ziyaretinin ikinci gününde tüm sokakları gezerek vatandaşlarla sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Sinanoğlu,çarşı ve mahalle esnafını da ziyaret ederek sohbet etti ve sorunlarını birinci ağızdan dinledi. Vatandaş ve  esnaflarla Kürtçe  sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Sinanoğlu’na yoğun ilgi gösterildi..Sinanoğlu'nun  Peygamber efendimiz( S.A.V)  hadisini örnek alarak ''insanların sizden anlayacağı dille konuşun''mübarek sözlerini kendimize rehber kılmışız Kürtçe dili ile anlaşa bildirimizle Kürtçe konuşuruz,  Arapça konuşan hemşerilerimizle Arapça konuşuruz. Bu bizim ortak paydamızdır ve kültür zenginliğimizdir. Bunlar ayrışma sebebimiz olmamalıdır” dedi.   

                          Vatandaşlar Sinanoğlu'nu bu sıcak mesajlarına Kürtçe ile ''biji seroké nu kek   Ali'' (yaşısın yeni başkan  Ali )şeklinde sevgi gösterisinde bulundu.

                   Vatandaşlar “Bugüne kadar halkın sorunlarından anlamayan ve halka gelmeyen siyasiler sizden sonra gelip de farklı mesajlar verirlerse bizim tepkimiz sert ve farklı olacak,” şeklinde konuştular.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2013, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER