banner113

Öğrenciler “Dijle” için destek bekliyor

Diyarbakır’daki üniversite öğrencilerinin hikayelerini konu alan “Dijle” adlı web dizisi bugünden itibaren Mynet’te yer alan Sebastiyan TV üzerinden yayınlanmaya başlayacak. Öğrenciler, kısıtlı imkanlar ve zor şartlar altında çektikleri dizinin desteklenmesi durumunda, bir de sinema filmi çekecek

Öğrenciler “Dijle” için destek bekliyor

Diyarbakır’da bir grup üniversite öğrencisi, hem hayallerini gerçekleştirmek hem Diyarbakır’ı tanıtmak hem de üniversite öğrencilerinin yaşamlarını anlatmak amacıyla web dizisi çekti.

Aylardır yoğun bir tempoyla kısıtlı imkanlar ve zor şartlar altında, uykusuz kalmayı göze alarak, sabahlara kadar çalışan öğrencilerin çektiği “Dijle” adlı dizinin bugünden itibaren Mynet’in yoğun ilgi gören Sebastiyan adlı web kanalı üzerinden yayınlanacağı belirtildi.

“Dijle”nin yapımcısı Berivan Koca, Diyarbakır yerelinde kültür sanat hareketi ile ilgilenen insanlar olarak gerekli imkanları bulamadıklarını belirterek, “Ancak madem imkanımız yok insanlara şu mesajı vermek istedik; ‘Sıfır bütçeyle böyle bir iş yapabiliriz, bizi desteklerseniz daha iyisini yaparız.’ Bütün oyuncular amatör ve ekibin tamamı ilk defa böyle bir deneyim yaşıyorlar. Bu dizinin önümüzü açmasını istiyoruz” dedi.

“Destek bekliyoruz”

“Dijle”yi çekmek için büyük zorluklar yaşadıklarına ve her bölümün yüksek bir maliyeti olmasına rağmen, sıfır bütçeyle bölümleri tamamladıklarına dikkat çeken Koca, şunları söyledi:

“Diziyi kendi evimde çekiyoruz. Bütün hikayeyi 30 metrekarenin içinde çevirmeye çalışıyoruz. Asıl amacımız ise, bölge insanının çeşitli dizi ve filmlerde figürasyon olarak kullanılmayıp, insanların bu işi öğrendiği bir alan açmak. Dizimiz 8 bölüm yayınlanacak ve eğer beklediğimiz desteği bulursak bir de sinema filmi çekmeyi istiyoruz.”

Yaşar Irmak’ın yazıp-yönettiği, Betül Karaaslan’ın Özge, Sevgi Yusufoğlu’nun Zeynep, Çiğdem Tölük’ün Nevin, Yusuf Süslü’nün Hamza, Sabahattin Ozan Aslan’ın Ramazan, Çetin Öncü’nün Ercan ve Ömer Kızıl’ın Abbas rolünde oynadığı “Dijle” de, Ramazan, Ercan ve Hamza aynı evde yaşayan üniversite öğrencileridir. Bina sakinleriyle iletişimleri iyidir. Binaya Zeynep ve Özge’nin de taşınmasıyla hayatları daha renkli bir hal almaya başlar.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2013, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER