banner113

STK`lar HÜDA PAR`a Yapılan Saldırıyı Kınadı

Mardin`in Kızıltepe ilçesinde faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşları HÜDA PAR Ceylanpınar İl Binasına düzenlenen saldırıyı kınadı.

STK`lar HÜDA PAR`a Yapılan Saldırıyı Kınadı

MARDİN - Kızıltepe`(Qoser)de faaliyette bulunan STK`lar Hür Dava Partisinin Ceylanpınar İlçe binasına düzenlenen molotfolu saldırıyı kınadılar. Aralarında Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şubesi,Tes-Çağ, İHL Der, Köy-Der, Eğitim Bir-Sen ve Özgür Eğitim-Sen gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşu HÜDA PAR`a düzenlenen saldırıyı nefretle kınadılar.

 

STK`lar adına ortak yapılan basın açıklamasını Eğitim Bir-Sen Kızıltepe Şube Başkanı M.Nur Akkurt yaptı. Önceki gece HÜDA PAR Ceylanpınar İlçe binasına molotoflu saldırı düzenlendiğini hatırlatan Akkurt, "Neye hizmet ettikleri belli olan karanlık güçler daha önce de çeşitli yerlerde çeşitli STK`lara bu olay gibi menfur saldırılar gerçekleştirmişlerdi."dedi.

 

Saldırının failleri ortaya çıkarılmadıkça bu tür saldırıların devam edeceğine dikkat çeken Akkurt, "Kızıltepe STK`ları olarak Ceylanpınar`da yapılan bu menfur eylemi nefretle kınadığımızı tüm kamuoyuna basın mensuplarına duyurmak istiyoruz. Barış ortamının sağlanmak istendiği bu ortamda böylesine saldırıların yapılmasını manidar buluyoruz. Kızıltepe STK`ları olarak bölgemizde ve ülkemizde barışın ve sükûnetin sağlanmasından yanayız" dedi.

 

Kamuoyunu saldırıyı gerçekleştirenleri gözlemlemeye çağıran Akkurt,"Herkese ve her kesime bütün provokatif eylem ve eylemcileri çok iyi gözlemlemelerini tavsiye ediyoruz. HÜDA PAR teşkilatının bu oyunu sabırla bozacağına inancımız sonsuzdur" dedi. (Masum Erdem-İLKHA) 

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2013, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER