banner113

Zaho Üniversitesi'nin Dekanı ,Türk’ü makamında ziyaret etti

Kuzey Irak'taki Zaho Üniversitesi'nin Dekanı Shawat Z.A.Sindi ve beraberindekiler Belediye Başkanı Ferhan Türk’ü makamında ziyaret etti.

Zaho Üniversitesi'nin Dekanı ,Türk’ü makamında ziyaret etti
Zaho Üniversitesi'nin Dekanı Shawat Z.A.Sindi, Belediye Başkanı Ferhan Türk, Belediye Başkan yardımcısı Leyla Salman ve meclis üyeleri tarafından karşılandı. Belediye Başkanı Ferhan Türk,  üniversitelerin toplumların yerel değerlerini korurken uluslar arası öncü rolü üzerindeki görüşlerini Dekan’la paylaştı.
 
Üniversiteler hakkında görüşlerini dile getiren Belediye Başkanı Türk, "21. yüzyılda bir ulusun değerleri, idealleri ve inançları ulusal bir kimliğin ayırıcı özelliğini teşkil edecektir. Uluslar askeri ya da ekonomik yeterliliklerinden ziyade ideoloji ve değerleriyle tanınacak ve bunlar sebebiyle saygı görecektir. Genel olarak eğitim ve özel olarak yükseköğretim, insanların zihin ve ruhlarına özgün bir değerler ve inançlar kümesinin yerleştirilmesine destek vererek bir ulusun ideolojik imajının oluşturulmasına yardımcı olur. Herhangi bir ülkedeki yükseköğretim kurumları, geleneksel değer ve inançların tam olarak test edildiği ve sorgulandığı ve bunun yanı sıra bu ulusal ideoloji ve değerlerin ortaya çıkışına ve evrimleşmesine itici güç kazandırılan platformlardır. Modern zamanlarda yükseköğretim kurumları, bir ulusun kültürel ve sosyal kimliklerinin evrimleşmesi için tetikleyici nitelik taşıyan kurumlar olarak bilinmektedir. Ulusal düzeyde bir ülkenin üniversiteleri, ulusal değer, kavram, inanç ve kültürleri koruyarak, destekleyerek önemli bir rol oynayabilirler." dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2013, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER