Bakan Yardımcısı Mardin’de iftar programına katıldı

Mardin’de çeşitli temaslarda bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Mazıdağı ilçesinde iftar programına katıldı.

Bakan Yardımcısı Mardin’de iftar programına katıldı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ile birlikte Kızıltepe, Nusaybin ve Midyat ilçelerinde ziyaretlerde bulunduktan sonra Mazıdağı ilçesinde “Süt Sağım Makinesi ile Temiz ve Hijyenik Süt Üretimi Projesi” kapsamında çiftçilere Süt Sağım Makinesi dağıtımı törenine katılan Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, daha sonra vatandaşlar ile iftar açtı.


‘RAMAZAN AYINA BURUK BAŞLADIK’

Bir düğün salonunda gerçekleştirilen ve yaklaşık bin kişinin katılım sağladığı program, Kur’an tilavetiyle başladı.  Programda yapılan duadan sonra söz alan Vali Demirtaş, Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi nedeniyle Ramazan ayına buruk başladıklarını belirtti.

Vali Demirtaş, konuşmasını şu ifadeler ile sürdürdü: “Kıymetli konuklar, saygıdeğer Mardinli ve Mazıdağlı hemşerilerim. Büyükşehir Belediyemizin himayelerinde, Mazıdağı Kaymakamlığımız tarafından düzenlenen iftar programına katılımlarıyla bizleri onurlandıran Sayın Bakanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Kendisine kadim kentimiz Mardin’e hoş geldiniz diyor hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Saygıdeğer hemşerilerim; Ramazan birliktir, beraberliktir, yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Malumunuz bu yıl Ramazan ayına buruk bir şekilde başladık. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler dolayısıyla vatandaşlarımızı kaybettik, yaralılarımız var. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Hepinizin ramazanını tebrik ediyorum. Hayırlı ramazanlar diliyorum. Tekrar Allah tuttuğumuz oruçları kabul eylesin.’’


‘BAYRAMINIZI EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM’

Mardinli vatandaşlar ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, konuşmasında şunları söyledi: “Mardin’de Valimizin ve Kaymakamımızın kurduğu bu güzel sofrada tevafukken sizlerle beraber olmaktan, Mardin’imizin bu güzel insanlarının sofralarına misafir olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Her şeyden önce hem Valimize, hem Kaymakamımıza hem de onların değerli çalışma arkadaşlarına bu kıymetli hizmetlerden ötürü çok teşekkür ediyorum. Sizlere de bu davete icabet etmenizden,  Ramazan ayının verdiği birlik ve beraberlik ruhuna uygun bir şekilde bu sofrada buluşma nezaketini, duyarlılığını göstermenizden ötürü sizlere teşekkür ediyorum. Cenabı Allah’tan daha nice böyle güzel sofralarda birliğimiz, düzenimiz ve huzurumuz bozulmadan; huzurumuzu bozmak isteyenlere hiçbir şekilde fırsat vermeden ağız tadıyla daha nice ramazanlara hep birlikte kavuşturmasını niyaz ediyorum. Hepimizin Ramazanını, Kadir Gecesini ve 13-14 gün sonra kutlayacağımız bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Bu güzel günlerin, bu mübarek günlerin hürmetine Allah memleketimizi, vatanımızı her türlü kazalardan, belalardan, kötülüklerden, fitnelerden ve fesatlardan beri eylesin. Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde yaşanan deprem felaketinde, ülkemiz ve vatanımızın bütünlüğü için hayatını kaybeden bütün şehitlerimize cenabı Allah’tan rahmet diliyorum,  ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum.’’

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER