banner113

Mardin İle Meram Kardeş Oldu

Mardin Belediyesi ile Konya-Meram Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen imza töreninde konuşan Meram Belediye Başkanı Dr.Serdar Kalaycı, tarihi değeri olan Mardin ile kardeşlik protokolü imzaladıkları için mutlu oldukları ifade etti.

Mardin İle Meram Kardeş Oldu

Kardeşlik protokolü ile irfan boyutu olan iki mekanın işbirliğinin güçleneceğini söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; " Hz. Mevlana’nın güzelliğini insan sevdasını buraya taşıyacağız. Aynı şekilde Mardin’in engin hoşgörüsünü de Konya'ya taşıyacağız"dedi.Yapılan konuşmaların ardından iki belediye arasında kardeşlik protokolü imzalandı.

 

Meram Belediye  Başkanı Dr. Serdar Kalaycı beraberindeki 90 kişilik heyetle birlikte Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarete Başkan Kalaycı'nın yanısıra; Meram Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hakan Aracı, Ak Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Ulvi Bedirci, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye çalışanları Ak Parti Meram İlçe Teşkilatı üyeleri de katıldı.

 

Meram Belediye Meclisi'nin iki  yıl önce Mardin Belediyesi ile kardeş belediye olma kararı aldığını ve kardeş şehir protokolü imzalamak için Mardin'e geldiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı; "Tarihi değeri olan Mardin’le kardeş şehir olmaktan son derece mutluyum. 2 yıl önce başlattığımız süreci imza altına aldık. Bundan sonra Mardin'le her konuda işbirliği içerisinde olacağız. Belediyecilik tecrübelerimiz paylaşacağız."dedi.

 

 Mardin’e 4 bin metrekarelik alana park yapım çalışmalarının başladığını söyleyen Başkan Kalaycı; "Bundan sonrada kültürel anlamda tecrübe paylaşımına gideceğiz. Mardin Belediyesi Başkan ve yardımcıları ile yönetimdeki arkadaşları Konya'ya davet ediyoruz. Onları Konya'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağız."dedi.

 

Konya İli Meram İlçe Belediye Başkanı ve ekibini ağırlamaktan dolayı büyük bir onur duyduğunu söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; " Biz Meram ile kardeş olduk. Bu kardeşliğimiz Hz. Mevlana’nın, alimlerin, ariflerin ilkeleri çerçevesinde olacak. Hz. Mevlana’nın güzelliğini insan sevdasını buraya taşıyacağız. Aynı şekilde Mardin’in engin hoşgörüsünü Konya'ya taşıyacağız. Konya ile Mardin arasında gönül köprüsü kuracağız. Bu gönül köprüsü ile sevdalarımızı kardeşliğimizi paylaşacağız. Meram Belediye Başkanı Sayın Dr. Serdar bey’e ve ekibine şahsım ve Mardin halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum."dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından iki başkan Mardin ile Meram Belediyesi'ni kardeş yapan protokole imza attı.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2013, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER