banner113

Artuklu Üniversitesi Mardin’i, Fas’a taşıdı

Türkiye'den 20 üniversitenin katılımıyla Fas'ın Kazablanka şehrinde "Groupe L'Etudiant Marocain" tarafından düzenlenen 22. Uluslararası Eğitim Fuarında, Mardin Artuklu Üniversitesi tanıtım standına ilgi çok büyük oldu.

Artuklu Üniversitesi Mardin’i, Fas’a taşıdı

Dış Ekonomik ilişkiler Kurulu, YÖK, Yurtdışı Türkler Akraba Toplulukları,  ve Türk üniversiteleri rektörlerinin üst düzey katılım ve katkılarıyla düzenlenen ve Türkiye’nin şeref konuğu olarak ağırlandığı Uluslararası Eğitim Fuarına katılan Mardin Artuklu Üniversitesi Fas ve Türk yükseköğretim yetkilileri tarafından çok büyük bir ilgi gördü.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin eğitim imkânları hakkında bilgi vermek üzere tanıtıcı materyallerin sergilendiği üniversite standı önünde çok büyük bir yoğunluğun gözlendiği fuarda, dünyada yükselen bir değer olan Mardin'in üniversite eğitim imkânları, Faslı öğrenci ve velilere ayrıntılı bir şekilde aktarıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kemal Yurtnaç, Fas Milli Eğitim Bakanı Muhammed el-Vefa ve Türk üniversiteleri rektörlerinin ziyaret ettiği Mardin Artuklu Üniversitesi standı önünde değerlendirmede bulunan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, İbn-i Batuta, Muḥammed ibn Rüşd, İbn Haldun ve İbn-i Tufeyl gibi pozitif bilimlerin yanı sıra beşeri bilimler alanında verdikleri eserleriyle tarihe yön veren büyük âlimlerin yaşadığı bir ülkede Mardin Artuklu Üniversitesi’ni temsil etmenin mutluluk verici olduğunu belirtti.

Eğitime ve bilim adamlarına verilen önemin çok büyük bir medeniyetin oluşumunda aktif bir rol oynadığının gözle görülecek şekilde miras kalan muhteşem eserlerle ispatlanabildiğine işaret eden Rektör Omay, medeniyetler beşiği Mardin’in hak ettiği ihtişama ulaşmasında bir akademya olarak Mardin Artuklu Üniversitesi’nin oynadığı aktif rolün gerekliliğini yansıttığını ifade etti

 

 

Omay konuşmasında, Türk üniversitelerinin modern eğitim anlayışındaki tecrübelerinin dışa açılmasının akademik anlamda üniversitelerarası ilişkilerin daha da genişleyip derinleşeceğine katkı sağlayacağının da altını çizerek Mardin Artuklu Üniversitesi’nin akademik ve bilimsel alanlarda yaptığı atılımları ve eğitim imkânlarını tanıtım faaliyetlerinin üniversiteye olduğu kadar şehrin tanınmasında da etkin ve yararlı olacağını hatırlattı.

İki yüz bin kişinin ziyaret ettiği “22. Uluslararası Fas Eğitim Fuarı” na Mardin Artuklu Üniversitesini temsilen üst düzey katılımcı olarak davet edilen Prof.Dr. Omay,

“Açtığımız üniversite tanıtım standıyla, Mardin Artuklu Üniversitesi ile Türkiye’de eğitim görmek isteyen Fas’lı öğrenciler arasında etkin kapsamlı danışmaları geliştirmek üzere kurumsal bir çerçeve sağlandığını görmekten dolayı üniversitem ve Mardin adına çok memnun oldum.” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2013, 23:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER