banner113

Kahramanmaraş'ın Damak Lezzeti ''Maraşpark Pastane-Cafe'' Kızıltepe’de Açıldı

Mardin Müsiad ortak girişiminin ortak olduğu Kızıltepe'de eski hastane caddesinde bulunan ''Maraşpark Pastane-Cafe'' nin açılışı yapıldı.

Kahramanmaraş'ın Damak Lezzeti ''Maraşpark Pastane-Cafe'' Kızıltepe’de Açıldı
DAHA ÇOK FOTOĞRAF İÇİN TIKLAYINIZ

Yarım tonluk dondurma vinç yardımıyla iş yerine taşındı.
Açılışa Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Kızıltepe ilçe Müftüsü Latif Topçu, Oda Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri,Mardin müsiad şube başkanı Mehmet Ali DÜNDAR ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılan ikramın ardından Mardin Müsiad Eski Başkanı Kazım Aksoy açılış konuşmasında misafirlere davete icabet etmelerinden dolayı teşekkür etti. Mardin Valisi Turhan Ayvaz ise yaptığı konuşmada Ülkede her alanda kendi şekline göre meşhur olduğu bir özeliğinin olduğunu söyledi.
“ Kızıltepe dediğimiz zaman aklımıza mercimek geliyor. Dünyanın en iyi mercimeği yetişiyor. Dolayısıyla Maraş dediğimiz zaman da Maraş dondurması geliyor.

Böyle işletmelerin açılması istihdamın artmasına vesile oluyor. Mardinimizin Kızıltepemizin önü açıldı. Bu iş yeri ve istihdama ön ayak olduğu için Müsiad ve yöneticilerine teşekkür ediyorum.” dedi.
Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık ise “ Böyle bir girişim Kızıltepe İnsanının müteşebbis ruhunu ortaya koymaktadır. Bu gün Maraş dondurması Kızıltepe’de satılıyor. Kızıltepe’nin bulguru başka yerlerde satılıyor. Dolayısıyla insanlar birbirleriyle ürettikleri ile tükettikleri ile kaynaşır halde bulunuyorlar.” Dedi.
Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk “ Maraş dondurmasının Kızıltepe’ye gelmesi bizleri sevindirdi. Türkiye’nin Her yerinde bulunan Maraş dondurmasını kardeşlik sembolü olarak destekliyoruz.” Dedi.
Mardin müsiad şube başkanı Mehmet Ali Dündar “ Önümüzdeki süreçte yapacağımız daha büyük yatırımlara ön ayak olacağını düşünüyorum. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra pastane önünde toplanan kalabalığa dondurma ikramı yapıldı.

Mardintime ailesi olarak hayrlı olsun temenilerimizle başarılar dileriz.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2013, 01:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER