banner113

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk ve beraberindeki heyet, Paskalya Bayramı nedeniyle Deyrulzafaran Manastırı'nı ziyaret etti.

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve beraberindeki heyet, Paskalya Bayramı nedeniyle Deyrulzafaran Manastırı'nı ziyaret etti. Aydoğan, başlatılan yeni barış sürecin, Türkiye'de yaşayan bütün halkların, kimliklerin ve inançların eşit özgürce bir arada yaşamasını sağlayacak bir süreç olacağını belirterek, "Bu süreç tekçi zihniyetin olduğu anayasayı ortadan kaldıracak" dedi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk  ve beraberindeki heyet, Paskalya Bayramı nedeniyle Deyrulzafaran Manastırı'nı ziyaret etti.
BDP ve HDK, Paskalya Bayramı nedeniyle Mardin'deki Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Mor Filüksinos Saliba Özmen'i ziyaret ederek bayramlaştı. BDP Diyarbakır Milletvekilli Nursel Aydoğan, PM üyesi Ali Ürküt, BDP Mardin il ve ilçe yöneticileri, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk ve HDK yöneticileri tarafından gerekçeleştirilen ziyarette,
Suriye'de kaçırılan iki metropolit için geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu. Burada başlatılan yeni süreç hakkında değerlendirme yapan Nursel Aydoğan, "Bu süreç tekçi zihniyetin olduğu anayasayı ortadan kaldıracak. Bundan sonra Mezopotamya topraklarında tüm halklar özgür ve kardeşçe yaşayacaklar" dedi. Aydoğan, başlatılan yeni sürecin, Türkiye'de yaşayan bütün halkların, kimliklerin ve inançların eşit özgürce bir arada yaşamasını sağlayacak bir süreç olacağını ifade etti.
 
'Çoğulculuğumuz, çeşitliliğimiz bizim tabiatımızdır, gerçeğimizdir'
 
Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Mor Filüksinos Saliba Özmen, ziyarette bulunan BDP ve HDK temsilcilerini ağırlamaktan sevinç duyduğunu belirterek, "İnşallah bu ruhani atmosfer ve gerçekleştirdiğiniz ziyaret, Mardin'in, herkesin, her dilin, inancın ve rengin ayakta kalmasına vesile olur. Bizim bu çoğulculuğumuz, çeşitliliğimiz bizim tabiatımızdır, doğamızdır, gerçeğimizdir" dedi. Her insanın kendi örf, âdetinde, dilinde, dininde ve renginde mutlu olduğunu belirten Özmen, "Türkiye Ortadoğu için önemli, stratejik bir ülkedir. Dolayısıyla Kürtlerin, Süryanilerin, Arapların, Türklerin her kesimin mutlu olması Ortadoğu için çok önemlidir" dedi. Barış için en büyük görevin siyasetçilere düştüğünü belirten Özmen, "Biz din adamları olarak, sizin barışa olan katkınızın daha çok meyve vermesi için her zaman dua ediyoruz, çabalarınızı takdir ediyoruz" dedi. Din adamları olarak Akil İnsanlar heyetine mesajlarını ilettiklerini belirten Özmen, farklı etnisite ve inançların bir arada yaşaması için din adamlarına sürekli tavsiyelerde bulunmaları çağrısı yaparak, "Yaptığımız hatalardan ders alarak önümüzdeki süreci daha berrak bir şekilde göreceğimizden umutluyum" dedi. Ziyarette ziyaretçilere Paskalya yumurtası ikram edildi.
 

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2013, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER