banner113

Muhtarlar Elektrik ve Su sorunu için görüşmelerde bulundu

Kızıltepe Muhtarlar Derneği üyelerinden oluşan bir heyet ilçede yaşanan elektrik ve su arızaları nedeniyle yaşanan sıkıntıların çözümü için ilgili kurumlarla bir araya gelerek konuyla ilgili görüş alış-verişinde bulundu.

Muhtarlar Elektrik ve Su sorunu için görüşmelerde bulundu

DEDAŞ, MARSU ve Belediye yetkililerini ziyaret ederek çeşitli görüşmelerde bulunduklarını belirten Kızıltepe Muhtarlar Derneği başkanı Hatip Şeran konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı,

“Kızıltepe ilçemizde yaşanan su ve elektrik sorunu ile ilgili Bugün Kızıltepe merkez mahalle muhtarları ile beraber Kızıltepe Belediye başkan yardımcısı Cevdet Topal Bey, MARSU Kızıltepe şube müdürü Mesut Özmen bey, DEDAŞ işletme müdürü Ömer bey ve yardımcısı Ferhat bey ile bir dizi görüşmeler yaptık.  Öncelikle Beyazsu’dan ilçemize verilmesi gereken suyun tamamının verilip verilmediği verilmiyorsa nedenini sorduk. Ardından ilçemize verilen mevcut su ile su sıkıntısını nasıl çözebiliriz noktasında istişare ettik bizler alternatif öneriler sunduk.” Şeklinde ifade eden Şeran, Belediye başkan yardımcısı Cevdet Topal’ın Beyazsu’dan gelen suyun Kızıltepe’ye verilmesi gereken miktarın verilip verilmediği konusunda resmi müracaat ettiğini ve ilgili yetkililerden haber beklediğini, MARSU şube müdürü Mesut Özmen’in ise alternatif önerilerimizi not alarak değerlendireceklerini ilettiğini belirterek şöyle devam etti.

“ Yine DEDAŞ müdürü ve müdürü yardımcısı ile yapmış olduğunuz görüşmelerde son2 gündür yeraltı kablosunun beş ayrı yerde patladığı ve bu patlayan kablonun en az on yıllık çok eski kablo olduğunu, bundan dolayı mevcut olan kablonun 1010 metrelik arızalı kısmının tümünün değiştirerek yenilendiğini söylediler. Bundan sonra aynı sıkıntıyı yaşamayacağımız umudu ile  toplantımıza son verdik. Biz Kızıltepe muhtarlar derneği olarak hayati önem taşıyan bu sorunların takipçisi olacağız. Kızıltepe halkımıza duyuruyoruz.” Şeklinde ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2017, 12:51

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER