banner113

’Kızıltepe Çiftçiler Derneği Kuruldu.

Kızıltepe ilçesinde ‘’Kızıltepe Çiftçiler Derneği’’ adı altında dernek kuruldu.

’Kızıltepe Çiftçiler Derneği Kuruldu.

Kızıltepe ilçesinde kurulan ve bölgedeki çiftçilerin dağınıklığına son verip bir çatı altında toplanmasını amaçlayan ve önümüzdeki günlerde resmi açılışı yapılacak olan ‘’Kızıltepe Çiftçiler Derneği’’nde üye kayıtlarına başlandı.

12 bin çiftçinin bulunduğu 300 bin Nüfuslu Kızıltepe ilçesinde çiftçilerin sorunlarının çözümü için örgütlenme ihtiyacı duyduklarını açıklayan Dernek başkanı Mikail Erbeyi, ‘’Artık çiftçilerimiz başta elektrik olmak üzere tüm sorunlarını örgütlü bir şekilde hukuki yollarla çözecek. Tüm çiftçilerimize üye olmaları için çağrıda bulunuyoruz.” Dedi.

Hafta başında kutlanan 24 Temmuz basın bayramını nedeniyle öncelikle gazetecilerin bayramını kutladığını belirten Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkan Mikail Erbeyi,

Kızıltepe Çiftçiler derneğinin açmamızın nedeni bölgemizdeki çiftçilerimizin sorun ve sıkıntılarına çözüm aramak ve bu sorunları muhatapları olan gerekli mercilere bildirmektir. Bölgemizde çiftçilik ön planda birinci gelir kaynağımızdır. İlçenin ve bölgenin ana geçim kaynağı tarımdır, çiftçiliktir.

 Gerek Mardin organize sanayi bölgemiz ve gerekse Kızıltepe Hububat ticaret merkezimizin yüzde 75-80’ Çiftçi ve tarım kaynaklıdır ve ticaret bu şekilde dönüyor. İlçemiz 43 ilinden büyük bir metrepol büyüklüğündedir ancak çok sıkıntılarımız var. Tek gelir kaynağımız tarımdır, tarımımıza sahip çıkmamız lazım hem bölge hem de ülke ekonomisine, ambarına katkıdır. Onun için çiftçi arkadaşlarımızla biz bu derneği açtık vatandaşımızın, çiftçimizin artık bir adresleri olsun istedik. Bundan sonra çiftçilerin sorunlarını oturup herkesin ortak sorunu olarak diyalog içinde ve derneğimizin hukukçuları ile birlikte hukuki yollardan çözümü için çaba sarf edep ilgililere aktaracağız.” Diye ifade eden Erbeyi, çiftçilerin şu anda en önemli ve öncelikli sorunu elektrik sorunu olduğunu belirterek, Çiftçilerden alacakları destek ile DEDAŞ yetkileri ve ilgililerle bu soruna kalıcı çözüm için çaba sarf edeceklerini belirterek şöyle devam etti.

“En büyük sıkıntımız elektrik, bölgenin durumu malum bölgemiz zaten sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bölgemizin, çiftçimizin tek gelir kaynağı ekonomisi tarımdır. Bu tarıma da sahip çıkmamız gerekiyor. O nedenle biz çiftçimizden bu konuda destek bekliyoruz. Çiftçilerimiz bize üye olsun bütün çiftçilerimizi derneğimize davet ediyoruz biz bu derneği bütün çiftçilerimiz bir çatı altında toplansın birlikte hareket etsin, bir adresleri olsun diye açtık bu yer çiftçilerimizindir. Eğer çiftçilerimiz derneğe üye olmasa sahip çıkmasa bu derneğin hiçbir anlamı olmaz. Sorunların çözümü için örgütlü hareket etmemiz gerektiğini bütün çiftçilerimiz farkındadır. Desteklerini bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Kızıltepe Cumhuriyet meydanında bulunan Kızıltepe Çiftçiler Derneğinin yöetim kurulu ise şu isimlerden oluşuyor.

Mikail Erbeyi, Ömer Karaboğa, Haşim Güneş, Abdülkadir Demircan, İsmail Erbeyi, Mehmed Hanefi Müslümoğlu ve Aziz Karaaslan.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2017, 13:43

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER