banner113

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden Down Sendromlu Çocuklara Özel Proje

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman Down sendromlu çocuklara yönelik kurmayı düşündükleri Down Kafe için çalışmalara başladıklarını ifade ederken, “Çocuklarımızın morallerini iyi tutmak ve hayata kazandırmak için başlattığımız proje örnek olacak” ifadesini kullandı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden Down Sendromlu Çocuklara Özel Proje

Mardin Büyükşehir Belediyesi kentte her yönüyle farklı çalışmalara imza atıyor. Şehrin alt yapı ve üst yapısının hak ettiği konuma gelmesi için tim birimleri ile projeler için çaba veren Belediye, sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekiyor. Özellikle dezavantajlı grupların hayata kazandırılmasını öncelikler arasına alan Belediye Down Sendromlu çocuklar için de örnek bir çalışma başlattı. Buna göre kısa süre sonra kurulacak Down Kafe de Down sendromlu çocuklar hizmet verecek. Proje sayesinde çocukların moral ve hayat motivasyonuna katkı sağlanacak. Ayrıca proje çocukların maddi kazanım sağlamasına da etki edecek. Diğer yandan kafede çalışacak 12 Down Sendromlu çocuk Artuklu Üniversitesi Uygulama Oteli ve Kafesinde eğitimlere başladı. İki akademisyenin verdiği eğitimlerle Down Sendromu çocukların mesleği en iyi şekilde öğrenmesi sağlanıyor. 

Engeller açılıyor

“Engelli bireylerimizi önemsiyor ve bunun için özel projelere imza atıyoruz” şeklinde konuşan Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “İlimizin yaşanabilir bir şehir olması için planlamalarımızı yaptık. Hükümetimizin ve devletimizin inisiyatifiyle geçtiğimiz görevimizde ise kısa sürede birçok projeye hayat verdik. Amacımız kentimizin hemşehrilerimizin beklediği bir şekilde dizaynı ve hayatlarını kolaylaştırmasıdır. Ortak aklı önemseyen bir yapıda çalışmalarımız takdir kazanmaktadır. Önceliklerimiz arasında ise sosyal sorumluluk projeleri de yer almaktadır. Özellikle dezavantajlı grupların ilimizde mutlu olmasını hedeflemekteyiz” dedi.

Down Sendromlu çocuklara has proje

Belediye olarak Down Sendromlu çocuklar için de örnek bir uygulama için start verdiklerini anlatan Yaman, “Biz sağlam insanların engel olmamaları durumunda engellerin kolay açılacağını biliyoruz. Bu nedenle engelli kardeşlerimize has projeler de yapıyoruz. Bu çalışmalardan birisi de Down Sendromlu çocuklarımız içindir. Çocuklarımızın hayata kazandırılması ve bir işle meşgul olmaları için Down kafemizi açmak istiyoruz. Burada çocuklarımızın aktif olarak çalışmasını planlıyoruz.. Down sendromlu evlatlarımızın eğitimine ise Artuklu Üniversitemizde başladık. İnanıyoruz ki bu çalışmamız örnek teşkil edecek” diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2017, 11:39

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER