banner113

KASGİAD, Avrupa Parlamentosu yetkililerini ağırladı

Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD) çözüm sürecini yerinde görmek üzere ilçeye gelen, Avrupa Parlamentosu yetkililerini ağırladı. KASGİAD Başkanı Seyithan Karaozan, yetkililer ile çözüm sürecindeki hassasiyetlerini paylaştıklarını söyledi.

KASGİAD, Avrupa Parlamentosu yetkililerini ağırladı

Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD) çözüm sürecini yerinde görmek üzere ilçeye gelen Avrupa Parlamentosu Türkiye Dostları Grubu Başkanı Alojz Peter ile İngiltere Liberal Demokrat Partisi Grubu Türkiye Uzmanı Avrupa Parlamentosu Milletvekili Andrew Duff'ı ağırladı.


Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) AB Temsilciliği'nden Serdar Yeşilyurt ve Muhammed Yılmaz 'ın da bulunduğu heyet ilçede işadamları, STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.


Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği’nin (KASGİAD)organize ettiği ve Kızıltepe'ye bağlı Bozhöyük köyünde gerçekleştirilen görüşmede konuklara, köy odasında yöresel yemekler ikram edildi.  Misafirlere ev sahipliği yapan bölge kanaat önderlerinden Abdurrahman Kahraman, misafirlerini Kızıltepe'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Avrupa Parlamentosu Türkiye Dostları Grubu Başkanı Alojz Peter, Türkiye ziyaretlerindeki amacın, son dönemdeki siyasi açılımların değerlendirilmesi, bölgedeki çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleriyle görüş alışverişinde bulunarak Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye ile ilgili raporlara katkı sunmak olduğunu söyledi.


Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD) Başkanı Seyithan Karaozan, Peter ve Duff’ın perşembe günü Diyarbakır’da Cuma gündüz saatlerinde ise Mardin’de çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu söyledi. Heyeti Kızıltepe’de ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirten Karaozan, “İki gündür Diyarbakır ve Mardin’de yetkililerle görüşen heyetin son durak olarak Kızıltepe’yi seçmeleri önemlidir. Misafirlerimizin çözüm süreci hakkında bilgi edinmelerini sağladık. Umarım bölgemiz ve ülkemiz adına güzel çalışmalara vesile olur.”


Karaozan’ın konuşmasından sonra Peter ve Duff, çözüm sürecinin son durumunu işadamları ve kanaat önderlerinden dinledi. Çözüm sürecini kanaat önderlerinden dinleyen Duff, Kızıltepe’nin Suriye yakınlığı dolayısı ile önemine dikkat çekerek, “Çözüm süreci ve Suriye ilgili konularda bölge insanın görüşü dikkate alınmalıdır.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2013, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER