banner113

Uluslararasılaşan Mardin Artuklu Üniversitesi’ne büyük ilgi

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Pakistan Yükseköğretim Kurulu’nun (HEC) davetine icabetle İslamabad’ta düzenlenen ve İslâm İşbirliği Teşkilatı (İTT) üyesi ülkelerin üniversite rektörleri ile yükseköğretim kurum başkanlarının da yer aldığı “2013 Rektörler Forumu” na katılmak üzere Pakistan’a üç günlük bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Uluslararasılaşan Mardin Artuklu Üniversitesi’ne büyük ilgi

Üniversite yetkililerinden alınan bilgiye göre oldukça yoğun geçen bu ziyaret kapsamında Rektör Omay’ın; Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, Pakistan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Atta Ur Rahman, katılımcı rektör ve yükseköğretim temsilcileri ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirdiği bildirildi.

Pakistan ve İslâm İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin üniversiteleriyle farklı alanlardaki işbirliği konularının ele alındığı bu görüşmelerde ağırlıklı olarak bilimsel çalışmalara ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu ve aynı zamanda akademisyen, araştırmacı, yayın ve eğitim programlarının değişimini öngören üniversiteler arası ikili ilişkiler gözden geçirildi.

Pakistan’ın başkenti İslamabad’ta ikincisi düzenlenen, Bilgi Teknolojisi Enstitüsü(COMSATS), Pakistan Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, İslam Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (ISESCO) temsilcilerinin de hazır bulunduğu “2013 Rektörler Forumu” nda değerlendirmelerde bulunan Prof.Dr.Omay:

Türkiye ile İslam Ülkeleri arasındaki akademik ilişkilerin son yıllarda giderek olumlu bir ivme kazanmaya başladığını belirterek Mardin Artuklu Üniversitesi’yle İslam Ülkeleri akademyası arasında azami işbirliği içerisinde olacaklarına inandığını kaydetti.

 

Bu tür ziyaretlerin bilim insanları ve farklı üniversiteler arasında iletişim kurulmasına katkı sağlayarak nitelikli çalışmaların ortaya çıkarılması için fikir teatisine vesile olması bakımından çok önemli olduğunu vurgulayan Omay, Mardin Artuklu Üniversitesi’nin son dönemlerde eğitim ve bilim alanlarında gerçekleştirdiği atılımlara dikkat çekerek üniversitelerin kendi şehirleriyle bütünleşmeleri gerektiği konusunda bir rol model tesis ettiklerinin de altını çizdi.

Türkiye’den 28 Üniversite Rektörünün katılım sağladığı “2013 Rektörler Forumu” nda Mardin Artuklu Üniversitesi İle İslamabad Vakıf Üniversitesi , Peshawar Üniversitesi ve Indus Üniversitesi arasında üniversitelerarası değişim programları, kültürel ve bilimsel ilişkilerin geliştirilmesini hedefleyen işbirliği protokolleri imzalandı.

Yükseköğretim kurumları arasında bilgi ve tecrübelerin paylaşılması, öğretim elemanları ve idari kadroların eğitimsel konularda bilgilendirilmesi, burs sağlanması, ortak laboratuvar ve bilimsel çalışmaların yapılması gibi konularda mutabakata varılan bilimsel işbirliği hakkında görüş belirten Pakistan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Atta Ur Rahman:

Türkiye-Pakistan arasında siyasi ilişkilerden ekonomik ve ticari işbirliğine, kültürel faaliyetlerden turizme, her alanda büyük ilerlemeler yaşandığına dikkat çekerek üniversiteler arası akademik işbirliği anlaşmalarının kapsamlı danışmaları geliştirmek üzere kurumsal bir çerçeve sağladığını ve mevcut ilişkilerin daha da geliştirilmesi için önemli bir kilometre taşı olarak gördüğünü söyledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2013, 01:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER