banner113

Öter: “ Çözüm süreci konusunda eksiklikler var”

Kızıltepe STK Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Başbakanın Demokratikleşme Paketi ile ilgili açıklamalarda bulunarak pakette eksiklikler olduğu kaydetti.

Öter: “ Çözüm süreci konusunda eksiklikler var”

Öter. Yaptığı yazılı açıklamada “ Kürt sorunuyla ilgili devam eden süreç vardır. Bu süreç ile ilgili eksiklikler olduğunu düşünüyoruz. Bu eksiklerden biriside ana dilde eğitimin sadece özel okulları kapsamasıydı. Kürt dilinde  eğitim yapan ve yapacak okullarda zengin aileler gidebilir onlar da kendilerini ayrım içine atmazlar ve bu sistemin uygulanması zor görüyoruz.

 

Kimine göre fasa fiso kimine göre oyalama olarak nitelendiriliyor.

Objektif  bakılırsa demokratik paket içeriğinde olumlu gelişmeler var. Ayırımcılıkla mücadele, Eşitlik ve Nefret suçlarında cezaların artırılması, farklı dil ve lehçelerde siyasi propaganda imkanı getirilmesi, İlkokullardaki öğrenci andı uygulamasına son verilmesi, baş örtüsü yasağının bazı kamu kurumlarında serbest bırakılması, özel hayatın gizliliğiyle ilgili düzenlemeler, toplantı gösteri kanunu, azınlık hakları ve yaşam tarzına saygı gibi gelişmeler olumludur.

 

Önümüzdeki süreç içinde halkın beklentileri dikkate alınmalıdır. Bu beklentiler  Cezaevlerinde yatan binlerce siyasi tutukların salıverilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması, Üniversitelerde parasız eğitim taleplerinin dikkate alınması, Ana dilde eğitimin devlet okullarında okutulmasının önü açılması  için gerekli yasal düzenlemenin yapılması, Barış sürecinin mutlaka  başarılı bir şekilde sonuca ulaştırtması yalnızca Hükümetin değil aynı zamanda mecliste halkın iradesini temsil eden tüm siyasi partilerin tarihi görevidir diye düşünüyoruz”  ifadeleri kullandı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2013, 01:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER