banner113

Yapılan Değişiklikler Önemlidir.

Mardin Müsiad Başkanı Mehmet Ali Dündar Demokratikleşme paketi ile ilgili önemli açıkllamalarda bulundu.Dündar;"Başbakanımızın açıkladığı demokratikleşme paketinde yıllardır sıkıntısını yaşadığımız bir sürü konuda reform görülmektedir.

Yapılan Değişiklikler Önemlidir.

 

Yapılacak değişiklerle Ülkenin demokratikleşme sürecinde  büyük katkıların olacağı aşikardır. Her ne kadar bazı değişiklikler yasal bazıları ise bakanlar kurulu ile yapılıyor olsa da siyasetin tüm kesimlerini yasal değişiklere destek olmasını umut etmekteyiz. Kişisel hak ve özgürlükler, din ve vicdan hürriyeti ve kimliklerin yaşanması konusunda yapılan değişiklikler önemlidir. Seçim sisteminde öngörülen üç alternatifli önerinin tüm siyasi partilerce tartışılıp ,meclise katılımın maksimum seviyede olacağı bir değişikliğin yapılmasını umut etmekteyiz.

        Bölgemiz açısından bu pakette yer alan bazı değişiklikler topluma bir nebze dahi olsa huzur ve güven aşılayacaktır. Özel okullarda Anadilde Eğitimin önünün açılması, bazı harfleri kısıtlayan maddelerin kaldırılması, siyasi propagandanın farklı dil ve lehçelerde yapılmasının yasal teminatı altına alınması, ilk okullarda okutulan Andımızın kaldırılmış olması, eski köy isimlerinin tekrar iade edilebilecek olması, önemli değişiklikler olarak göze çarpmaktadır .Bu sorunun çözümü için bu paket önemli bir adım olarak değerlendirilmelidir. Ancak kamu oyunun beklentisi olan Anadilde Eğitimin devlet okullarında uygulamaya alınmaması, köy isimlerinin yanında daha büyük yerleşim alanlarının yerel isimlerinin iadesinin önünün açılmaması gibi düzenlemeler yapılmamıştır.

        Her şeye rağmen yeni pakette ki değişiklikler Ülke ve Bölgemiz açısından demokratik kazanımlardır. Başbakanımızın dile getirdiği gibi bu paketin son olmamasının umut etmekteyiz, yeni anayasa çalışmalarının beklentilerin uzağında ilerlemesi, toplumda sivilleşme adına bir umutsuzluk havası yaratmaktadır"dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2013, 01:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER