banner113

Dikmen beldesinde kültür sanat etkinliği

Kızıltepe Belediye bünyesinde faaliyet yürüten Ş. Elî Temel Kültür Sanat Merkezi çalışanları tarafından “ Bi rengê çand û hunerê em li gundan in”, “ Kültür sanatın rengiyle köylerdeyiz” şiarıyla Pazar gününe kadar sürecek etkinlikler konser, panel ve sinema gösterimi ile başladı. Etkinlik atölye çalışmaları, çocuk etkinlikleri ve uçurtma şenliği ile sona erecek.

Dikmen beldesinde kültür sanat etkinliği
 Mardin Kızıltepede, Ş. Elî Temel Kültür Sanat Merkezi öncülüğünde “ Bi rengê çand û hunerê em li gundan in” şiarıyla başlatılan köy etkinlikleri, üc günden bu yana Kızıltepe ilçesine bağlı Dikmen (Hêşerî) beldesinde devam ediyor.
Etkinlikte ilk olarak Kürt müziği ve Kürt dili ile ilgili panel yapıldı. Daha sonra konser ve sinema gösterileri ile devam etti. Pazar gününe kadar devam edecek etkinlikler atölye çalışmaları, çocuk etkinlikleri ve uçurtma şenliği ile sona erecek.
Düzenledikleri kültürel etkinliğe ilişkin bilgi veren Belediye Başkan yardımcısı Leyla Salman,köyler için yaptıkları kültürel ve sanatsal etkinliklerin amacının Kürt kültürünü yaşatmak olduğuna dikkat çekerek, sanat ve kültürel aktivitelerden en çok kadın ve çocukların mahrum kaldığını, bu yaptıklarıyla kadın ve .çocukların ayağına kültür ve sanatı götürdüklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2013, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER