banner113

Mardin Belediyesi, Büyükşehir Araştırmasını Kitaplaştırdı

Mardin Belediyesi 327 sayfadan oluşan tek ciltlik “Büyükşehir Olma Yolunda Bir Kent Mardin” adlı bir kitap hazırlattı.

Mardin Belediyesi, Büyükşehir Araştırmasını Kitaplaştırdı

Mardin’in 2014 Mart ayından itibaren büyükşehir statüsüne kavuşacağını söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; “İstatistiki ve bilimsel verilerle Mardin’in genel bir fotoğrafını ortaya koyduğumuz ve büyükşehir ile ilgili hazırladığımız geniş kapsamlı bu kitabın, yerel yöneticilerimiz,Sivil Toplum Kuruluşları,basınımız ve halkımız için yol gösterici olacağını temenni ediyorum.”dedi.

 

Hazırlanan kitabın beş yıllık bir çalışmanın ürünü  ve büyükşehirle ilgili hazırlanan ilk ve tek eser olduğunu ifade eden Başkan Ayanoğlu; “Çok emek ve zaman harcandığı için bu eserler çok önemlidir. “Büyükşehir Olma Yolunda Bir Kent ;Mardin” adlı kitabımızda Mardin’le ilgili tüm istatistiki verilere yer verildi.Büyükşehir olan diğer 14 il ile Mardin’in her alanda durumu  mukayeseli yöntemle ele alındı.Mardin’in eğitim,ulaşım,altyapı,sanayi ve ticaret, sosyo-ekonomik durumunun genel bir fotoğrafını ve büyükşehir belediyesi olmakla hayatımızda gerçekleşecek değişimlere yer verlildi”şeklinde konuştu.

           

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Söz konusu eserin hazırlanmasında emeği geçen Dicle Kalkınma Ajansı ve destek olan tüm kuruluşlara teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

                       

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2013, 01:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER