banner113

Hububat Ticaret Merkezi yanında meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif yaralandı

Edinilen bilgilere göre Hububat Merkezinden ana yola çıkan Musa Erbey yönetimindeki 47.DF.238 plakalı otomobil Kızıltepe’den Şanlıurfa istikametine giden Piro Kırıkkaya yönetimindeki 47.PV.387 plakalı kamyonetle çarpıştı.

Hububat Ticaret Merkezi yanında meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif yaralandı

Kazada  şans eseri can kaybının yaşanmazken  Otomobil sürücüsü Musa Erbey hafif şekilde yaralandı. Her iki araçta büyük maddi hasar meydana geldi.

Kavşaksızlıktan meydana gelen kazaya zahirecilerden tepki

Kaza yerine gelen Zahireci esnaflar Kavşak yapılmadığı için sürekli kazaların yaşandığını belirten çok sayıda zahireci kazaya tepki gösterdi.

Mardin Kızıltepe İlçesinde Kurulan Türkiye ve orta doğunun en büyük hububat Ticaret Merkezi girişinde Kavşak olmadığı için sık sık trafik kazaları yaşandığını dile getirdiler.

Yoğun araç giriş çıkışının yaşandığı Hububat Merkezi girişinde bu günde kaza olduğunu belirten Zahireciler Dernek Başkanı ve Kızıltepe STK Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter Kaza yerinde açıklamalarda bulundu.

Öter, “ Hububat Ticaret Merkezine günlük ortalama üç binden fazla araç giriş çıkışı yaşanmaktadır. Uluslararası tarihi ipek yolu E-24 karayolu bitişiğinde  Orta Doğunun en büyük Hububat Ticaret Merkezi ve Mardin İlimizin en büyük camisi yapılmıştır. Üç yıldan fazladır bu noktada bir sinyalizasyonlu kavşağın yapılması için baş vurmadığımız merci makam kalmadı, 2012 yılında onaylanan kavşak projesi  karayolları tarafından bir türlü uygulanmıyor.Söz konusu kavşağın  acil eylem planıyla  yapılması için İl ve ilçe Trafik komisyonların tarafından bir yıl önce alınan raporları Karayolları genel müdürlüğüne İçişleri bakanlığına, Milletvekillerimiz Sayın Abdurrahim Akdağ Ve Gönül Bekin Şahkulubey’e  Başbakanlığa ve tüm ilgili kurumlara ilettik. Sayın vekilimiz Akdağ bu konuda çok çabaladığını biliyorum.

Geçen hafta Mardin Tanıtım Günlerinde İçişleri Bakanımız Sayın Muammer Güler’e Durumu tekrar arz ettim. Basın aracılığıyla Bir kez daha tüm yetkililere sesleniyorum Son altı ayda dört insanımız burada kavşak olmadığı için kazalar sonucu hayatlarını kayıp ettiler daha kaç kişi ölmemiz gerek bu kavşağın yapılması için bir kez daha ve son olarak sayın Valimizi ziyaret edip yardım talebinde bulunacağız. Sonuç alınmazsa her türlü demokratik tepkimizi ortaya koyacağımızı bilinmesini istiyoruz.” İfadeleri kullandı.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2013, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER