banner113

Kızıltepe Mesleki Teknik Lisesi 2 Yeni Alan Daha Açıldı

Mesleki ve Teknik Eğitimden sorumlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İmran TEKİN başkanlığında Esnaf Sanatkarlar Oda Başkanı Zeyni AYAV, Okul Yöneticileri, Rehber öğretmen ve Mesleki branş öğretmenlerinin katıldığı toplantıda, Mesleki Teknik Lisemizin bünyesinde yeni dal açma veya dal kapatma ile ilgili istişare toplantısı yapıldı.

Kızıltepe Mesleki Teknik Lisesi 2 Yeni Alan Daha Açıldı

Gittikçe gelişen ve modernleşen dünyayla beraber Kızıltepe ilçemizin de gelişmekte ve  değişmekte olduğuna dikkat çeken TEKİN, buna paralel olarak ihtiyaçların ve yeni iş sahalarının da arttığını ve daha da artacağını belirtti.

Tüm bunlar göz önünde tutularak gençlerimiz için mevcut alan ve dalların yetersiz olduğunu belirten TEKİN, yeni alan ve dalların açılarak gençlerimizin  yeni istihdam alanlarına yönlendirilmesi gerektiğini belirti.

                Yaklaşık iki saat süren toplantı sonucunda; gençlerin yıllardır zorunlu olarak seçtikleri Metal, Motor, Ahşap ,elektrik ve bilgisayar bölümleri yanında, adeta inşaat alanı haline gelen ilçemize Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Bölümü  ile  İnşaat Teknolojisi ve geniş ovasıyla tarım cenneti olan ovamızın ziraat alanın da ki ihtiyaç ve kalifiye eleman ihtiyacı için Tarım Teknolojileri alanlarının açılmasının uygun olacağı kararı çıktı.

İl İstihdam Kuruluna yapılacak olan teklif sonucu ilçemize bu mesleki alanların da kazandırılması gençlerimiz için çok iyi olacaktır.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2013, 00:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER