banner113

Artuklu Üniversitesi ilk “Uygulama Anaokulu” nu Midyat’ta açtı

Mardin Artuklu Üniversitesi Senatosu daha önce 'Kadın Sığınma Evi' olarak değerlendirilen binanın; Midyat Meslek Yüksekokulu bünyesinde “Uygulama Anaokulu” na dönüştürülmesiyle ilgili hazırlıklarını tamamlayarak hizmete açtı.

Artuklu Üniversitesi ilk “Uygulama Anaokulu” nu Midyat’ta açtı

Midyat Meslek YüksekokuluÇocuk Gelişimi Bölümü” öğrencilerinin, okul öncesi eğitim çağındaki çocukların özelliklerini tanımalarına, uygulama ve staj yapmalarına olanak sağlayan  “Uygulama Anaokulu” nun açılış törenine katılan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, 5 yıldan beri ilk defa senato üyeleri ile birlikte Mardin dışında senato toplantısını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Midyat'taki Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve basın mensuplarının da hazır bulunduğu törende konuşan Prof. Dr. Omay, Midyat Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulması planlanan Turizm Yüksekokulu’nun, Mardin Merkezde yer alan ana yerleşke çalışmalarının tamamlanmadan kurulabilmesinin önündeki engellerin aşılmasında attıkları önemli adımlar hakkında ayrıntılı bilgiler vererek:

“Mardin merkez dışında kendi ismiyle ,kendi binasıyla yüksekokulu bulunan tek ilçemiz Midyat'tır. Bir yerleşke hazırlayalım. Bir Midyat Üniversitesi'nin oluşmasının zeminini hazırlayalım diye bir politika, bir program çizdik." dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin Midyat ilçesi için şu ana kadar yaptığı verimli çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini aktaran STK temsilcileri Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay’a teşekkür etti.

Eğitimin insanın bireysel ve toplumsal kimliğinin oluşumunda, sosyal ve ekonomik hayatın şekillenmesinde birinci derecede önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Omay, Açık Öğretim Sınavlarının ilçede yapılması ve Kürtçe, Arapça dil kurslarının açılması yönündeki taleplere olumlu baktıklarını , senato üyeleri ile birlikte bu önerileri değerlendireceklerini kaydetti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Midyat Meslek Yüksekokulu’nda çalışan akademik ve idari personelin çocuklarının eğitim biliminin gereklerine uygun olarak bakımlarını sağlamak amacıyla kurulan Uygulama Anaokulunun açılış töreninde;

Mardin Artuklu Üniversitesi Senato üyelerinin yanı sıra Midyat MYO Müdürü Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Ziraat Odası, Eğitim Bir-Sen, Özgür Eğitim Sen, İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği, Diyanet Sen, Umutla Yaşam Derneği, Midyat Aktif Öğretmenler Derneği, Midyat Sanayici İşadamları Derneği, Midyat Eğitim ve Yardımlaşma, Midyat Eğitimcileri Derneği, Midyat ve Köyleri Kalkındırma ve Dayanışma Derneği temsilcileri hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2013, 00:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER